Europa/lukning: Grøn afslutning på tirsdagen - tyske DAX-indeks i rekord

Udgivet den 05-12-2023  |  kl. 17:52  |  

Troen på lavere renter gav brændstof til en godkendt tirsdag på de europæiske aktiemarkeder - og især i det tyske gik det stærkt.

På børsen i Frankfurt sluttede det ledende DAX-indeks i rekord efter en stigning på 0,8 pct. til 16.531,11 - og i år er indekset steget over 18 pct.

Men tempoet er dog sat en anelse ned her i starten af december, hvis man sammenligner med november. I sidste måned var investorerne mere eller mindre sikre på, at det hele ville ende med et såkaldt Guldlok-scenario, hvor inflationen kommer ned uden en recession i den amerikanske økonomi.

Ifølge CME's FedWatch er forventningerne til en amerikansk rentenedsættelse på mindst 25 basispoint i marts på omkring 64 pct. mod omkring 35 pct. for en uge siden. Og 77 pct. af markedsdeltagerne venter, at Den Europæiske Centralbank sætter renten ned i marts, skriver Reuters.

- Markedet er tryg ved tanken om, at økonomien er ved at aftage, og at forbruget er i modvind. Men de ved ikke, hvor meget økonomien kommer til at stoppe op, siger Ian Lyngen, rentestrateg hos BMO Capital Markets, til Reuters.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 steg 0,4 pct. tirsdag og er dermed steget 10 pct. i år. Det er dermed på vej mod sit bedste slutfacit for hele året siden 2021.

Tirsdag var der også flere historier at finde ude blandt selskaberne.

Finske Nokia, som leverer udstyr til telekommunikation, endte for anden dag i træk i bunden af Stoxx 600.

Tirsdag blev rygtet om, at den amerikanske telegigant AT&T udskifter den finske telenetværkskoncern med den svenske konkurrent Ericsson til moderniseringen af sit mobilnetværk, bekræftet. Det er et projekt, der kan løbe op i tæt ved 14 mia. dollar over en femårig periode.

Nokia faldt 5,9 pct., mens Ericsson, der i forvejen står for to tredjedele af AT&T's amerikanske netværk, gik 6,1 pct. frem.

Den britiske storbank Barclays droppede 2,4 pct., efter at storaktionæren Qatar Holding solgte aktier for omkring 510 mio. pund svarende til 4,4 mia. kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder