Europa/lukning: NKT og fransk rival lyste op i rødt marked

Udgivet den 21-02-2024  |  kl. 17:47  |  

Det endte i rødt for de samlede europæiske aktier onsdag, hvor regnskaber fra nær og fjern satte tydelige aftryk.

Den britiske storbank HSBC faldt tungt efter sit regnskab, og der var også tilbagegang i minesektoren, hvor Rio Tinto og Glencore formåede at leve op til forventningerne. Modsat steg danske NKT og kabelkollegaen Nexans markant.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks endte dagen med et minus på 0,2 pct., hvor den danske kabelkoncern var blandt de største vindere.

NKT steg 6,4 pct. oven på sit årsregnskab, der afslørede en bugnende ordrebog og regnskabstal, der især overraskede positivt målt på omsætningen. NKT varslede desuden vækst i 2024.

Det stærke resultat medvirkede tilsyneladende til at løfte stemningen hos den franske konkurrent Nexans, der steg 4,3 pct. Børshuset Oddo BHF har hertil løftet sin anbefaling af den franske kabelproducent til "outperform" fra "neutral".

I den tunge ende af Stoxx 600 drattede HSBC 8,1 pct. efter regnskab. Storbankens overskud faldt med 80 pct. som følge af massive nedskrivninger på ejerandelen i en kinesisk bank og som led i salget af franske detailaktiviteter.

Resultatet før skat dykkede til 1 mia. dollar i de sidste tre måneder af 2023 fra 5,05 mia. dollar i samme periode året forinden. Nedskrivningerne løb op i 5 mia. dollar.

Også de to råvarekæmper Rio Tinto og Glencore skuffede markedet, og aktierne dykkede henholdsvis 1,3 pct. og 1,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder