Europa/lukning: Regnskaber trak markedet tilbage på positiv kurs

Udgivet den 18-04-2024  |  kl. 17:58  |  

Overraskende positive amerikansk nøgletal fik kun kortvarig negativ indflydelse på det europæiske aktiemarkeder målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som sluttede handelsdagen med et plus på 0,3 pct. til 500,11

Det svarer nogenlunde til indeksets stigning ved middagstid - men i løbet af eftermiddagen var indekset nede i 497,20, hvor det amerikanske indeks for aktiviteten i erhvervslivet, Philadelphia Fed, i april overraskede markant med en stigning til 15,5 fra 3,2 måneden før. Der var ventet en mere behersket stigning til 3,2.

Dermed føjede indekset sig til rækken af nøgletal, der på det seneste har indikeret en robust amerikansk økonomi, som ikke i sig selv presser den amerikanske centralbank til en snarlig rentenedsættelse.

Men i de sidste handelstimer overtog regnskabsrapporterne igen styringen af markedsudviklingen og drejede den tilbage i positiv retning.

ABB BIDROG POSITIVT

Positivt bidrag kom blandt andet fra den svensk-schweiziske industrigigant ABB, som blev belønnet på børsen i Zürich med et plus på 6,3 pct. for sit regnskab for første kvartal, der foruden en stærkere end ventet indtjeningen også tæller en opjustering.

- Mod et svært sammenligningsgrundlag understreger vores præstation i første kvartal, at året er startet godt med et bedre momentum for ordrerne end ventet, rekordhøj margin og stærke pengestrømme. Det giver os vished til at hæve marginforventningerne i 2024, siger topchef Björn Rosengren i regnskabet.

Flyselskabet Easyjet steg 2,3 pct. i London efter handelsopdatering for første halvår, som viser positive signaler om anden halvdel af det forskudte regnskabsår.

DANONE SLOG FORVENTNINGERNE

Danone, som slog samtlige af analytikernes forventning i første kvartal, steg 0,9 pct. i Paris. Fødevareproducenten omsatte i første kvartal for 6,79 mia. euro. Det var ganske vist en tilbagegang på 2,5 pct., men analytikere adspurgt af Bloomberg News havde regnet med en større afmatning til 6,6 mia. euro.

- Vi har leveret en god start på året med endnu et kvartal med kvalitetsvækst og en konsistent levering på vores dagsorden Renew Danone, siger topchef Antoine de Saint-Affrique i regnskabet.

- Vi er sikre på, at 2024 bliver endnu et år, hvor vi leverer med vores værdiskabelsesmodel, tilføjer topchefen.

I bunden af Stoxx 600-indekset tabte Sartorius 15,7 pct. i Paris som straf for rapportering af dystre tal for ordreindgangen, som skuffer i forhold til forventningerne, og det samme gør selskabets omsætning.

Men den finske teleudstyrsproducent Nokia kunne notere et plus på 1,6 pct. trods fremlæggelse af et regnskab, som skuffer på resultatlinjen og rapportering af et 19 pct. stort fald i salget i første kvartal på grund af et svagt marked for 5G-teknologi. Men selskabet har gang i en sparerunde og varsler revanche i anden halvdel af 2024.

.\\˙ MarketWir

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder