Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked

Udgivet den 19-04-2024  |  kl. 17:46  |  

Danske Royal Unibrew indtog fredag toppen i det store europæiske Stoxx 600-indeks efter en overraskende tidlig opjustering på året, der førte til den største kursstigning i aktien i 15 år.

Fredagens aktiehandel i Europa startede skidt efter meldinger om et israelsk gengældelsesangreb i Iran, men efter at investorerne i løbet af dagen fik mere klarhed om forholdene - og omfanget - blev bekymringerne vendt til en vis lettelse.

Efter initiale tunge fald endte Stoxx 600-indeks blot 0,1 pct. lavere.

Unibrew var den klart mest stigende aktie i indekset med et plus på 18,1 pct. efter opjusteringen fra selskabet torsdag aften.

Det franske skønhedsfirma L'Oreal viste også gode takter med et plus på 5,0 pct. som belønning for en pæn vækst i første kvartal, hvor det sammenlignelige salg steg næsten 10 pct.

Ligeledes i Paris steg servicefirmet Sodexo med 1,6 pct. Også her er det opløftende regnskabspræstationer, der trak aktien i vejret.

Selskabet kunne fremvise en organisk vækst på 8,5 pct. i det forskudte første halvår, der sluttede ved udgangen af februar. Ifølge Bloomberg havde analytikerkorpset ventet en mindre fremgang på 7,7 pct.

I bunden af Stoxx 600 endte emballagegiganten DS Smith, efter at branchekollegaen Mondi trak sig fra at komme med et bud på selskabet.

Tidligere har amerikanske International Paper budt, og investorerne i DS Smith havde håbet på en budkrig mellem de interesserede.

DS Smith faldt 10,3 pct., mens Mondi på børsen i London steg 9,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯