Europa/middag: Aktier stiger efter lavere end ventet inflation

Udgivet den 31-03-2023  |  kl. 13:17  |  

De europæiske forbrugerpriser steg mindre end ventet i marts, og det bliver taget godt imod af investorerne, der fredag sender aktierne op.

Inflationen steg med 0,9 pct. i marts på månedsbasis, mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde estimeret en stigning på 1,1 pct., viser den foreløbige opgørelse fra Eurostat.

Samlet stiger det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,5 pct.

Fordelt på nogle af de enkelte indeks ligger CAC 40 i Frankrig med et plus på 0,6 pct., mens det tyske DAX-indeks stiger 0,4 pct., og det britiske FTSE 100-indeks henter 0,2 pct.

- Markederne runder det første kvartal af 2023 af på positiv manér, siger Sophie Lund-Yates, chefaktieanalytiker hos Hargreaves Lansdown, ifølge CNBC.

Blandt de bedst præsterende aktier er flere fra flysektoren, hvor Air France-KLM løftes 4,1 pct., mens Lufthansa stiger 3 pct.

Det sker efter, at både Deutsche Bank og Barclays har udtrykt sig positivt om flere luftfartsselskaber, der står til at nyde godt af stigende billetpriser, større efterspørgsel efter rejser og faldende brændstofpriser, skriver Bloomberg.

I vindsektoren spår Nordex umiddelbart en smule vækst på toplinjen i 2023, mens driftsresultat før af- og nedskrivninger ventes at svinge omkring nullet. Det fremgår af en regnskabsopdatering, hvor foreløbige regnskabstal fra den 9. marts bekræftes.

Nordex venter en omsætning i 2023 på 5,6-6,1 euro, og midten af intervallet er dermed en smule højere end omsætningen i 2022 på 5,7 mia. euro.

Prognosen for marginen målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, er minus 2 pct. til plus 3 pct.

Sidste år tabte Nordex 244 mio. euro målt på EBITDA-resultatet svarende til en margin på minus 4,3 pct.

Herhjemme holdt Vestas i starten af februar fast i sin 2023-prognose om en omsætning på 14,0-15,5 mia. euro og en driftsmargin på mellem minus 2 og plus 3 pct.

Ulig Nordex guider Vestas dog på sin driftsmargin efter af- og nedskrivninger, altså EBIT-marginen. Nordex venter, at andet halvår af 2023 bliver stærkere end første halvår. Målet på mellemlangt sigt er uændret at få løftet marginen til omkring 8 pct.

Aktien falder 4,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯