Fed-chef: Lige rettigheder skaber mest vækst

Udgivet den 25-06-2019  |  kl. 18:54  |  

John Williams, der er chef for den amerikanske centralbanks distrikt i New York, peger på, at fordomme og ulige behandling af minoriteter, ikke blot er forkert, men også koster på den økonomiske vækst.

Det skriver Bloomberg News.

- At skabe lige muligheder på et nationalt niveau er en udfordring, som USA stadig kæmper med. Men det er både det rigtige at gøre, og den eneste måde vi kan nå vort fulde økonomiske potentiale, sagde John Williams tirsdag i en tale.

Williams fremhævede, at det er "konstant kilde til skuffelse", at heteroseksuelle hvide mænd har bedre økonomiske muligheder end seksuelle minoriteter, kvinder og folk med andre hudfarver. Som eksempel fremdrog Fed-chefen, at homoseksuelle, lesbiske og transkønnede har en dobbelt så høj arbejdsløshedsrate i USA end gennemsnittet af amerikanere. For transkønnede alene er den tre gange så høj.

Federal Reserve i New York har gjort tiltag for at skabe en mere åben og inklusiv arbejdsplads ved at lade medarbejderne selv bestemme, om de vil tilføje kønsbestemte stedord i deres mail-signatur og hvilke, og tidligere på måneden vejede det regnbuefarvede pride-flag for første gang foran bankens hovedkontor.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
5,33%
 
22:00:01

 
4,71%
 
17:30:01

 
3,76%
 
17:30:01

 
2,37%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder