Feds Williams ser ikke behov for at sænke renten på "meget kort sigt"

Udgivet den 11-04-2024  |  kl. 16:56  |  

Den amerikanske centralbank har gjort "enorme fremskridt" i retning af en bedre balance mod at nå inflations- og beskæftigelsesmålene, men der er ikke behov for at sænke renten på "meget kort sigt."

Det udtaler John Williams, der er direktør for den amerikanske centralbanks afdeling i New York, i en tale i New York torsdag eftermiddag, skriver Bloomberg News.

Han pointerer, at inflationen stadig mangler noget for at nå centralbankens mål på 2 pct., samt at pengepolitikken er på et godt sted, og at arbejdsmarkedet fortsat er stærkt.

- Der er ikke noget klart behov for at justere politikken på meget kort sigt, siger John Williams til journalister efter bemærkninger på Federal Home Loan Bank of New York Member Symposium.

Centralbankens beslutningstagere vil få mere tillid til at inflationsbekæmpelsen går den rigtige vej mod målet på 2 pct. i takt med at der indløber flere nøgletal, siger New York-afdelingens direktør.

I sin forberedte tale skriver han, at han forventer, at inflationen vil fortsætte sin gradvise tilbagevenden til 2 pct., selv om han forventer "bump undervejs" med henvisning til de seneste inflationsdata.

Onsdagens varmere end ventede inflationsrapport viste en acceleration i den årsvise vækst i forbrugerpriserne til 3,5 pct. i marts fra 3,2 pct. i februar, hvor økonomerne kun havde ventet en øget vækst til 3,4 pct.

Kerne inflationen, der fraregner fødevarer og energi, landede også højere end ventet af økonomerne.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  macro❯  USA❯