Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger

Udgivet den 19-04-2024  |  kl. 17:04  |  

Det blev en omskiftelig dag på det danske obligationsmarked fredag, som startede med rentefald efter bekymringer for en eskalering af krisen i Mellemøsten - men siden endte med renteplusser.

Bekymringerne fra dagens begyndelse var udløst af meldinger om et israelsk angreb mod Iran. Siden blev omfanget af operationen imidlertid nedtonet, hvilket gav lettelse hos investorerne.

Hvad, der trods alt kunne ligne en afdæmpet gengældelsesaktion på sidste weekends iranske angreb mod Israel, fik dermed vendt billedet rundt - og genskabt risikoappetitten.

Udover stigninger i renten gav det også anledning til en positiv vending på aktiemarkedet, ligesom initiale olieprisstigninger blev afløst af fald.

På det danske obligationsmarked endte renten på den tiårige statsobligation 2 basispoint højere i 2,55 pct. I den tidlige handel fredag var renten på papiret ellers nede at vende i 2,47 pct., da der fortsat var stor uklarhed om omfanget af det israelske angreb - og reaktionen fra Iran.

Set over hele ugen blev det til en stigning i renten på papiret på 18 basispoint fra 2,37 pct.

I den kommende uge vil finansdeltagerne forsat holde øje med udviklingen i forholdet mellem Israel og Iran.

På nøgletalsfronten vil der særligt komme fokus på torsdagens amerikanske tal for bruttonationalprodukt, BNP, og fredagens inflationsopgørelse, PCE Core, som er den amerikanske centralbanks foretrukne mål for kerneinflationen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯