Hartmann køber op i Indien: "Forbedrer indtjening fra dag ét"

Udgivet den 30-01-2020  |  kl. 06:51  |  

Brødrene Hartmann styrker sig med købet af den indiske virksomhed Mohan Fibre Products, som afsætter støbepapemballage til æg- og æbleproducenter i Indien.

Ifølge selskabets topchef, Torben Rosenkrantz-Theil, vil den opkøbte virksomhed bidrage positivt med det samme efter transakktionens gennemførelse.

- Mohan Fibre er en lønsom virksomhed og forbedrer vores indtjening fra dag ét. Købet er udtryk for en strategisk beslutning om at indtræde på det store indiske marked, som vi ser et betydeligt vækstpotentiale i, siger Torben Rosenkrantz-Theil i meddelelse onsdag aften.

Købsprisen lyder på 119 mio. kr. og svarer til omkring 9 gange driftsindtjeningen målt på EBITDA, fremgår det af en meddelelse fra Hartmann, som finansierer handlen via eksisterende kreditfaciliteter.

Overtagelsen ventes endeligt gennemført medio 2020 betinget af formel myndighedsgodkendelse.

Det tilkøbte selskab omsatte sidste år for i niveauet 75 mio. kr. og skabte et EBITDA på omtrent 13 mio. kr. med udgangspunkt i de nuværende valutakurser.

Hartmann understreger, at transaktionen etablerer en solid platform for selskabet i et attraktivt indisk marked, som er præget af en gunstig demografisk udvikling samt en voksende æg- og frugtproduktion.

Og selskabet vurderer, at en kombination af befolkningstilvækst og tiltagende urbanisering i de kommende år vil skabe et solidt grundlag for fortsat udvikling af detailsektoren og tiltagende efterspørgsel efter kvalitetsemballage til æg.

Derudover forventes en stigende udbredelse af støbepapemballage til beskyttelse af frugt, i takt med at forsyningskæderne professionaliseres.

Hartmann oplyser endvidere, at det fastholder forventningerne til 2019 om en omsætning i den øvre del af intervallet 2,2-2,4 mia. kr. efter justering for hyperinflation og en overskudsgrad i niveauet 11 pct. før særlige poster og justering for hyperinflation.

Dog er der sket en ændring i forventningerne til anlægsinvesteringerne for 2019, som nu forventes at udgøre i niveauet 200 mio. kr. eksklusiv justering for hyperinflation mod den tidligere forventning om niveauet 250 mio. kr.

Forventningerne til 2020 vil selskabet komme med i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet for 2019 den 10. marts 2020.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder