Huscompagniets kursmål skæres knap 9 pct. hos Danske Bank

Udgivet den 20-02-2024  |  kl. 09:48  |  
Arkiv: Foto

Huscompagniet har fået skåret kursmålet til 52 kr. fra 57 kr. hos Danske Bank, der venter et fjerde kvartal med tilbagegang på det danske marked for boligbyggeri.

Banken er dog fortsat positiv, hvad angår den langsigtede formåen i Huscompagniet, fremgår det af en analyse tirsdag.

- Vi venter, at det kommende regnskab for fjerde kvartal vil indikere en fortsat afmatning i det danske marked for boligbyggeri, men er stadig positive omkring det langsigtede potentiale, skriver analytiker Andreas Christian Preetzman.

- Midt i et underdrejet marked for nybyggeri tror vi, at Huscompagniet vil spille konservativt ud i 2024. Vi venter en tilbagegang på 3 pct. for omsætningen i 2024 til 2,32 mia. kr. som følge af et lavere enhedssalg og svindende ordrebog, fortsætter han.

Tidligere var der ventet en omsætning i 2024 på 2,5 mia. kr.

Huscompagniet estimeres i fjerde kvartal at have solgt 150 enheder, hvilket er en kende under niveauet i andet kvartal og videre understreger afmatningen på markedet.

Omsætningen ventes i sidste kvartal af 2023 at ramme 551 mio. kr. Det svarer til en tilbagegang på årsbasis på 44 pct. Desuden ventes et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 28 mio. kr.

Anbefalingen er fortsat "køb".

Huscompagniet offentliggør sit regnskab for fjerde kvartal 8. marts.

Aktien falder tirsdag 1,6 pct. til 45,05 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Maintain❯  Research❯  Shares❯ 

Seneste nyheder