KL: Kommuners blanketter i overensstemmelse med Datatilsynet

Udgivet den 08-08-2001  |  kl. 17:32  |  

Kommunernes Landsforening fastslår i en netkommentar i dag onsdag, at Kommunernes blanketter ikke er ulovlige, sådan som afdelingsleder på Danmarks Journalisthøjskole Oluf Jørgensen hævder i Berlingske Tidende. Oluf Jørgensen hævder, at en uskyldig underskrift på en ansøgning om boligstøtte kan være en blankocheck til kommunen om at tjekke socialt bedrageri.

Rammerne for de formuleringer, der kritiseres, er forhandlet med Datatilsynet og er beskrevet i KL's vejledning om persondataloven. Det har altid været afgørende for KL, at de kommunale blanketter er så overskuelige og borgervenlige som muligt. Men lovgivningen kan være så omfattende eller kompliceret, at en gengivelse af alle relevante lovhenvisninger snarere vil kunne forvirre borgeren end hjælpe på forståelsen, hedder det fra KL.

Det er altid en konkret afvejning ved udviklingen af hver enkelt blanket, hvor mange oplysninger og lovhenvisninger der skal medtages. I den boligstøtteblanket, som Berlingske Tidende omtaler i sine to artikler, nævnes kun de mest relevante myndigheder, der ifølge loven har et sagligt krav på at få bestemte oplysninger. Hvilke myndigheder, der med loven i hånden modtager oplysninger fra hvilke kommuner - og formålet hermed - kan borgeren selv se på Datatilsynets hjemmeside.


Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder