KORR:Torsdagens obligationer: Væksttal fra USA blev mødt med ro

Udgivet den 26-01-2023  |  kl. 17:17  |  

(Tirsdag rettet til torsdag i andet afsnit)

En sværm af amerikanske nøgletal torsdag eftermiddag - herunder for den økonomiske vækst - blev mødt med et skuldertræk på obligationsmarkedet, hvor renten stort set holdt sig i ro.

Ved dansk børslukketid lå renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 2,41 pct, som var blot 3 basispoint højere en åbningsniveauet torsdag morgen, som var uændret i forhold til renten ved dansk lukketid onsdag eftermiddag.

Hen over eftermiddagen torsdag var der tale om en stigning på blot 2 basispoint.

Væksten i den amerikanske økonomi i fjerde kvartal sidste år aftog til 2,9 pct. fra 3,2 pct. kvartalet før regnet på årlig basis. Der var ifølge Bloomberg News estimeret en reduktion i væksten til 2,6 pct. Eftermiddagens tal er den første af tre opgørelser af væksten i det amerikanske bruttonationalprodukt, BNP.

Udviklingen i økonomien er en af de parametre, den amerikanske centralbank tager i betragtning i de pengepolitiske beslutninger, og derfor regnes opgørelsen for væsentlig.

Det gør også PCE deflatoren, som måler inflationen, og som offentliggøres for december fredag eftermiddag. Den ventes at vise prisstigning på 5,0 pct. på årsbasis. Kernepriserne - som fraregner fødevarer og energi - ventes at vise en stigning på 4,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯