Mærsk/ABM: Sænker anbefaling til "neutral" fra "køb" - NY

Udgivet den 21-05-2014  |  kl. 14:50  |  

Alm. Brand Markets analytikere mener ikke, at der er meget mere at komme efter i Mærsk-aktierne, efter at begge er kommet i medvind onsdag oven på morgenens pæne regnskab for første kvartal.

Finanshuset sænker således sin anbefaling af konglomeratets aktier til "neutral" fra tidligere "køb", mens kursmålet fortsat hedder 15.000 kr.

Det fremgår af en kommentar til regnskabet fra A.P. Møller - Mærsk (APM) onsdag eftermiddag.

- Siden vi i december 2013 hævede APM til "køb", er aktien steget 22 pct. Skal APM-aktien fortsat overperforme, skal vi se godkendelse af P3. Vi afventer nyt herfra, skriver Alm. Brand Markets i kommentaren.

Selv på trods af opjusteringen til hele årets bundlinje fra Mærsk, der nu venter at tjene 4 mia. dollar eksklusive særlige poster i 2014 mod tidligere ventet "på linje med 2013", hvor resultatet blev 3,6 mia. dollar, er Alm. Brand Markets ikke overbevist om, at de lyseblå aktier vil fortsætte frem.

- APMs resultater for første kvartal 2014 overraskede positivt på indtjeningsevnen, og APM hævede dets forventninger til resultatet for 2014 til 4 mia. dollar. De nye forventninger er dog på niveau med de forventninger, der i forvejen var blandt analytikerne i markedet, skriver Alm. Brand Markets og fortsætter:

- APM er fair prissat givet dets nuværende situation. Vi vurderer, at det næste løft i aktiekursen ikke kommer, før vi har P3 godkendt og har mindsket usikkerheden til Maersk Oil, blandt andet ved en godkendelse til Chissonga-feltet.

Mærsk B-aktien stiger 3,3 pct. til 13.770 kr. efter regnskabet og ligger i sit højeste niveau siden slutningen af 2007.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder