Mandagens aviser med G4S, Gabriel og FLSmidth

Udgivet den 10-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

REKORDMANGE VIL BEVARE STOP FOR BOLIGSKAT

79 pct. af danskerne vil fastholde skattestoppet på boliger. Arbejdernes Erhvervsråd peger på uvidenhed om, hvor farligt skattestoppet er. Skatteministeren vælger folkets parti, og økonom erkender nederlaget, når der gælder boligskattene. (Forside, side 14-15)

DYR DOLLAR FÅR VÆRKTØJSSPECIALIST TIL AT HJEMTAGE PRODUKTIONEN

Thürmer Tools har svært ved at tage del i jublen over, at dollarkursen stiger, til trods for at udviklingen skæpper godt i eksportkassen. For den høje dollar har gjort produktionen af Thürmer Tools’ gevind og værktøj i Kina urentabel. Nu genstarter Thürmer Tools produktionen af specialværktøj i Danmark. (Side 6-7)

ILDEN FÅR NY NÆRING HOS KRISERAMTE KONGSKILDE

Salget af landbrugsmaskiner er uventet bremset op. Det stikker en kæp i hjulet for DLG’s planer om salg af Kongskilde, der står midt en kamp om at redde virksomheden. (Side 8)

USIKKERHED FOR G4S EFTER SMÆK TIL SECURITAS

Den britiske sikringskoncern G4S, der af historiske årsager også er børsnoteret i København, kan forvente ekstra spænding forud for sit halvårsregnskab onsdag. Årsagen er den svenske rival Securitas, der i sidste uge kom med et halvårsregnskab, som resulterede i en syngende lussing på børsen i Stockholm. (Side 9)

NETHANDELSBOOM GIVER STOR FREMGANG HOS CRISPLANT

Den store producent af anlæg til pakkesortering og bagagesortering Crisplant nyder godt af den nærmest eksplosive globale fremgang i nethandel. De mange, mange pakker, som skal sendes frem – og tilbage – betyder en kraftigt stigende efterspørgsel på store, komplekse anlæg fra netgiganterne og de logistikvirksomheder, som håndteer forsendelserne. (Side 12)

DANSK TEKSTIL TIL PRESTIGEPROJEKTER I KINA

Mens andre europæiske tekstilfirmaer har det svært, henter to danske virksomheder ny vækst i Kina. De to virksomheder Gabriel og Kvadrat har begge knækket koden og fået solidt fodfæste på det kinesiske marked. (Side 16-17)

BLANDEDE BOLSJER FRA TDC I ANDET KVARTAL

TDC har stribevis af udfordringer, hvis selskabet skal knække den nedadgående toplinje og øge indtjeningen. Analytikere anbefaler investorer at sælge aktien. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

TOPDANMARK-CHEF LOVER BILLIGERE BILFORSIKRINGER

Topdanmarks topchef, Christian Sagild, forudser bedre og billigere bilforsikringer. Bilerne er i dag så proppet med teknologisk sikkerhedsudstyr, at der sker færre skader. Derfor er forsikringsbranchens store overskud med Sagilds egne ord "på et niveau, der ikke er holdbart", og et godt sted at begynde med prisnedsættelser er bilisterne. (Forside, side 4 -5)

STADIL INVESTERER I DIGITAL PLATFORM FOR MARKEDSFØRING

Hummel-ejer Christian Stadil har sammen med kendt investor postet millioner i iværksætterfirma, som vil sikre detailvirkomheder reel værdi i digital markedsføring. (Side 3)

OLIE PÅ HJULENE OG FOD PÅ SPEEDEREN GIVER VÆKST HOS CHR. HANSEN

60 pct. af ingrediensvirksomheden Chr. Hansens omsætning kommer fra salg af bakteriekulturer og enzymer. De seneste to år har topchef Cees de Jong fintunet forretningsdivisionen. (Side 6-7)

BØRSBALLADE I BAVARIAN NORDIC

Aktiviteten kører med fuld fart i Bavarian Nordic, men en stor investor prøver at punktere optimismen. Aktien er derfor i søgang, og det anbefales at afvente selskabets produktudvikling. (Side 12-13)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

AXCEL PLANLÆGGER NOTERING I SVERIGE

Danmarks største kapitalfond, Axcel, arbejder på at børsnotere tagproducenten Nordic Waterproofing for et milliardbeløb. . Det er dog ikke den danske fondsbørs, der kan glæde sig over udsigten til den kommende notering, men i stedet OMX i Stockholm. (Forside, side 6-7)

UENIGE PENSIONSSELSKABER HAVNER I TILSYNETS KLØER

Pensionsselskaberne kunne have grebet handsken og selv lavet nogle mere realistiske prognoser for fremtidige afkast. Nu har Finanstilsynet taget teten. (Side 2)

NYT BRÆNDSTOF TIL SMÅAKTIONÆRERNE:

Selvom kapitalfonden Polaris har hævet sit købstilbud på Mols-Linien, er det tilsyneladende ikke nok for rederiets småaktionærer, der i 11. time har fået en ny joker i pokerspillet om rederiets fremtid. Nye tal fra Mols-Linien viser nemlig, at selskabet næste år vil spare op mod 86 mio. kr. på brændstofregningen. (Side 6)

VÆKSTEN I INDEKSPRODUKTER DRØNER UDEN OM DANSKE PRIVATINVESTORER

Private danske investorer er fortsat ikke begejstrede for passive fonde, mens danske porteføljeforvaltere i stadig højere grad gør brug af ETF’ere i porteføljeplejen. (Side 12)

FLS ER KLAR TIL AT UDNYTTE OPSVINGET

FLSmidth-koncernens effektiviseringsprogram, der blev annonceret for to år siden, ser ud til at have nyttet. De seneste effektiviseringer og forbedringer af driften bevidner om FLS-koncernens soliditet. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:50 Apple ventes sigtet i EU under lovgivning mod Big Tech
17:49 Europa/lukning: Bøllebank til franske og italienske aktier i dybrødt marked
17:27 Novo Nordisk finder ny chef for investor relations fra egne rækker
17:05 Fredagens aktier: Novo i rekord holdt større nedtur fra døren
17:00 Fredagens obligationer: Renterne rasede ned i riskoaverst marked
16:33 ECB's Lagarde: Vejen mod disinflation i eurozonen vil være bumpet
15:39 USA/åbning: Adobe svæver over rødt marked efter opjustering
15:36 USA/tendens: Adobe går mod rød strøm efter stærkt regnskab og opjustering
15:35 Valuta: Investorerne søger ly for politisk usikkerhed i sikre havne
15:35 Europa/aktier: Bekymret marked styrer mod værste uge siden oktober - franske banker i bund
15:35 Aktier/middag: Mærsk og Zealand holder sig oven vande på rød dag med faldende renter
15:35 Obligationer/middag: Renten siver efter hæsblæsende uge
09:45 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:41 Obligationer/åbning: Dramatisk renteuge byder på nye rentefald fredag
09:39 Jyske Bank: Motorskader lægger pres på forsikrigsselskabernes erstatningsprocent
09:38 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:23 Aktier/åbning: Mærsk og Zealand tager toppen på grøn fredag
09:06 Mærsk kan se spotraterne accelerere - steg 6,1 pct. i denne uge
08:59 Bank of Japans topchef ser betydelig reduktion i obligationsopkøb
08:50 Britisk supermarkedskæde leverer midt encifret salgsvækst