Mandagens obligationer: Rentefald bed sig fast - fokus mod data senere på ugen

Udgivet den 04-12-2023  |  kl. 17:00  |  

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation holdt fast i mandagens indledende rentefald, der tiltog hen over dagen og endte på 3 basispoint til 2,61 pct. efter fredagens fald på 6 basispoint.

Faldet kom i kølvandet af en tale fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i fredags:

- Powell sagde fredag, at forholdet mellem at gøre for meget eller for lidt var blevet mere balanceret. Og det var tilstrækkeligt for markedsdeltagerne, som valgte at købe yderligere op i de amerikanske obligationer med yderligere rentefald til følge, skriver Niels Christensen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en kommentar mandag.

- At Powell også sagde, at Federal Reserve ikke overvejer at sænke renten i øjeblikket, blev derimod overhørt af markedsdeltagerne, fortsætter han.

Han henviste til, at markedet nu ser 100 pct. sandsynlighed for, at den ledende amerikanske rente vil være sænket til maj.

Mandag formiddag påpegede næstformanden for Den Europæiske Centralbank, ECB, Luis de Guindos, at centralbanken endnu ikke har sejret over den høje inflation.

Bemærkningen fulgte sidste uges foreløbige inflationstal fra eurozonen for november, der viste et større fald end ventet i både den overordnede inflation og kerneinflationen, der fraregner prisudviklingen på fødevarer, energi, alkohol og tobak.

Inflationstallene "var en positiv overraskelse", men "centralbankerne er nødt til at være påpasselige", siger han mandag ifølge Bloomberg News og tilføjer, at selv om inflationen er aftagende, "ser vi meget store lønstigninger" i nogle dele af eurozonen.

Det var mandag småt med nøgletal, og de største begivenheder kommer da også til at ske i ugens løb, når der kommer tal fra den anden side af Atlanten i form af blandt andet indkøbschefernes aktivitetsindeks og den månedlige arbejdsmarkedsrapport, hvor blandt andet lønudviklingen vil blive gransket.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder