Netcompany får millionaftale om EU's digitale identitets-wallet - NY

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 14:39  |  
Arkiv: Foto

Netcompany-Intrasoft er sammen med Scytáles blevet tildelt den længe ventede European Digital Identity Wallet-kontrakt, der omfatter udvikling, rådgivning og supporttjenester.

Det skriver Scytáles i en meddelelse.

Ifølge mediet Itwatch er der tale om et EU-projekt til en værdi af 26 mio. euro, som svarer til 195 mio. kr.

Dermed er det ifølge mediet et udbud i den større ende, der danner grundlag for Netcompanys første projekt gennem sit netop tilkøbte selskab Intrasoft i Grækenland.

Tegnebogen vil blive udviklet af Scytáles og Netcompany-Intrasoft og vil blive tilbudt til medlemsstater og andre interessenter for at implementere kravene i forordningen om en ramme for en europæisk digital identitet.

Europa-Kommissionen annoncerede i 2021 sine planer for en europæisk digital identitetsramme, der er tilgængelig for alle EU-borgere, beboere og virksomheder.

- Det endelige mål er en sikker europæisk e-identitet, tilgængelig for alle EU-borgere, på tværs af EU og på tværs af aktiviteter. Dette vil omfatte digitale identifikationsmidler, elektroniske signaturer, validering af dokumenter og vil medføre gennemsigtighed i dataanvendelse, skriver Scytáles i meddelelsen.

Projektet vil blive testet i storskala pilotprojekter fra udgangen af 2022, skriver Itwatch

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯