North Media Aviser A/S indgår samarbejdsaftale med Politikens Lokalaviser A/S og skærper strategisk fokus på København

Udgivet den 03-11-2016  |  kl. 09:01  |  

Den 3. november 2016
Selskabsmeddelelse nr. 10-16

North Media Aviser har indgået samarbejdsaftale, som medfører, at Politikens Lokalaviser pr. 15. november 2016 integrerer de regionale udgaver af Søndagsavisen i dele af Nordsjælland, i Odense og Horsens i egne lokale weekendudgivelser. Søndagsavisens øvrige deludgaver på Fyn og i Trekantsområdet i Jylland lukkes. Endvidere omfatter aftalen samarbejde vedrørende redaktionelt indhold og storkundesalg, samt at en række medarbejdere virksomhedsoverdrages.

I 1. halvår 2016 gennemførte North Media Aviser en række ændringer af strategien for at stå bedre rustet i fremtidens mediemarked. I det fortsatte arbejde med at genetablere lønsomheden i avisaktiviteterne er det nu vurderet, at en række udgaver af Søndagsavisen i deres nuværende form ikke kan forventes at kunne opnå en tilfredsstillende indtjening inden for en rimelig tidshorisont.

Samarbejdsaftale med Politikens Lokalaviser
Dette medfører, at North Media Aviser indgår en samarbejdsaftale med Politikens Lokalaviser pr. 15. november 2016 vedrørende de regionale udgaver af Søndagsavisen på Fyn, Østjylland og i dele af Nordsjælland. I den forbindelse virksomhedsoverdrages et antal medarbejdere inden for annoncesalg.

Samarbejdsaftalen betyder, at Politikens Lokalaviser fremover integrerer Søndagsavisens udgaver 2, 3V og 6 samt deludgaverne af 21 i Odense og 24 i Horsens i egne lokale weekendudgivelser. Søndagsavisens øvrige deludgaver af 21, 24 og 25 i den resterende del af Fyn og Trekantsområdet i Jylland lukkes. Endvidere omfatter aftalen samarbejde vedrørende redaktionelt indhold og storkundesalg.

"Søndagsavisen har positioneret sig stærkt på det redaktionelle område inden for forbrugerstof og livsstil. Sammen med vores lokale dækning får vi en stærk redaktionel profil til glæde for både læsere og annoncører," udtaler adm. direktør for Politikens Lokalaviser, Søren Riis.

North Media Aviser retter fokus mod København
Det fremadrettede fokus for North Media Aviser er at styrke indsatsen der, hvor der dels er en samlet stærk markedsposition, dels mulighed for at skabe langsigtet lønsom vækst og indtjening.

De otte markedsledende lokale midtugeaviser, som North Media Aviser udgiver i Storkøbenhavn og på Frederiksberg, vil fremadrettet blive udgivet i tæt sammenhæng med de udgaver af Søndagsavisen, der udkommer i de samme områder. For annoncørerne betyder det en enestående mulighed for, i både midtuge og weekend, at komme i kontakt med et købestærkt publikum, der er optaget af, dels hvad der sker i deres lokalområde, dels hvad der sker i deres region.

North Media Aviser vil lancere en række kommercielle aktiviteter, herunder en helt ny digital strategi målrettet de lokale annoncører i København. Det strategiarbejde igangsættes nu og forventes fuldt implementeret i løbet af 1. halvår 2017.

"North Media Avisers unikke markedsposition i København har et stort potentiale, og tilbuddene til såvel lokale som regionale detailhandlere, kæder og centre skal i højere grad målrettes annoncørernes behov. Dette vil vi blandt andet gøre ved at tænke alle North Media Avisers medieplatforme ind i en samlet pakke. Samtidig skal vi have fokus på at udvikle nye digitale produkter, som skal skræddersys i samarbejde med lokale partnere. Det er målet at få en større markedsandel på det københavnske annoncemarked og derigennem øge lønsomheden betydeligt," siger Gorm Wesing Flyvholm.

Justering af North Media Avisers forventninger til regnskabsåret 2016
De udgaver af Søndagsavisen, der er omfattet af samarbejdsaftalen og/eller lukkes, repræsenterede en årlig omsætning på 49 mio. kr. i 2015.

Omsætningen i 2016 i North Media Aviser forventes nu at udgøre 170-175 mio. kr. mod tidligere 175-185 mio. kr. EBIT før særlige poster i North Media Aviser forventes nu at udgøre et underskud på -33 til -37 mio. kr. De tidligere forventninger til EBIT før særlige poster i North Media Aviser udgjorde et underskud på -30 til -35 mio. kr.

Samarbejdsaftalen medfører særlige poster i form af omkostninger relateret til overdragelse af medarbejdere for i alt cirka 3 mio. kr.

Koncernens kvartalsorientering for 3. kvartal 2016 offentliggøres i dag den 3. november 2016.

Yderligere oplysninger kan fås hos adm. direktør i North Media Aviser A/S Gorm Wesing Flyvholm, telefon 25 45 67 74 og adm. direktør, Politikens Lokalaviser A/S, Søren Riis, telefon 20 33 10 20.

Med venlig hilsen
North Media A/S

 

Kåre Wigh
Ordførende koncerndirektør & CFO

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:50 Apple ventes sigtet i EU under lovgivning mod Big Tech
17:49 Europa/lukning: Bøllebank til franske og italienske aktier i dybrødt marked
17:27 Novo Nordisk finder ny chef for investor relations fra egne rækker
17:05 Fredagens aktier: Novo i rekord holdt større nedtur fra døren
17:00 Fredagens obligationer: Renterne rasede ned i riskoaverst marked
16:33 ECB's Lagarde: Vejen mod disinflation i eurozonen vil være bumpet
15:39 USA/åbning: Adobe svæver over rødt marked efter opjustering
15:36 USA/tendens: Adobe går mod rød strøm efter stærkt regnskab og opjustering
15:35 Valuta: Investorerne søger ly for politisk usikkerhed i sikre havne
15:35 Europa/aktier: Bekymret marked styrer mod værste uge siden oktober - franske banker i bund
15:35 Aktier/middag: Mærsk og Zealand holder sig oven vande på rød dag med faldende renter
15:35 Obligationer/middag: Renten siver efter hæsblæsende uge
09:45 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:41 Obligationer/åbning: Dramatisk renteuge byder på nye rentefald fredag
09:39 Jyske Bank: Motorskader lægger pres på forsikrigsselskabernes erstatningsprocent
09:38 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:23 Aktier/åbning: Mærsk og Zealand tager toppen på grøn fredag
09:06 Mærsk kan se spotraterne accelerere - steg 6,1 pct. i denne uge
08:59 Bank of Japans topchef ser betydelig reduktion i obligationsopkøb
08:50 Britisk supermarkedskæde leverer midt encifret salgsvækst