Novo/BI: Ser vigtig patentsag beskytte Wegovy-salg for 98 mia. dollar

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 10:22  |  
Arkiv: Foto

Der er astronomiske summer på spil i patentsagen mellem Novo Nordisk og det amerikanske medicinalselskab Mylan, der forsøger - snarest muligt - at få en generisk version af Novos storsælgende vægttabsmedicin Wegovy på markedet.

Hos Bloomberg Intilligence er vurderingen, at Novo Nordisk i patentsagen kan holde Mylans foreslåede amerikanske Wegovy-kopi i skak indtil 2038, hvilket vil "beskytte" Wegovy-indtæger for 98 mia. dollar.

- Skriftlige argumenter før en vigtig høring den 13. december i Novo Nordisks retssag for at blokere Mylans generiske version af blockbuster-vægttabsmedicinen Wegovy ændrer ikke vores opfattelse af, at Novos formuleringspatenter sandsynligvis vil blive holdt gyldige, skriver Tish Walker, som er Senior Litigation-analytiker hos Bloomberg Intelligence, BI.

Høringen om konstruktionen af patentkravene kan slå et formuleringspatent af bordet, men hos BI er vurderingen, at et nyligt tildelt patent vil blive føjet til retssagen.

- Vores tese: Novo holder sandsynligvis Mylans foreslåede amerikanske Wegovy-kopi i skak indtil 2038 med formuleringspatenter, som vi giver 60 pct. chance for at blive holdt gyldige, hvilket beskytter langt over 98 mia. dollar af den forventede Wegovy-indtægt, skriver Tish Walker.

- Hvis Mylan undgår krænkelse af formuleringspatenterne, blokerer Novo sandsynligvis Mylans generiske lægemiddel i det mindste frem til januar 2029, da vi mener, at '343-patentet, selv om det sandsynligvis er gyldigt, risikerer at få sin løbetid afkortet fra december 2031 til januar 2029, tilføjer hun.

Ifølge BI-analytikeren er der i sagen en årlig omsætning på 7-13 mia. dollar på spil, og hvis Mylan vinder og lancerer i 2025, risikerer Novo Nordisk en udvanding af sin forventede omsætning på Wegovy i USA i 2025-38. Men vurderingen hos BI er altså, at der ikke er nogen risiko i den henseende "på kort sigt før mindst indtil januar 2029".

- Uden et "design-around" (et alternativ til det patentbeskyttede, red) kan formuleringspatenterne beskytte Wegovy indtil 2038, ellers ser vi et tab af amerikansk eksklusivitet i januar 2029. Konkurrence fra andre brands og potentiel afsmitning fra Ozempics prisnedsættelser via Inflation Reduction Act udgør sandsynligvis større trusler mod omsætningen på kort sigt, vurderer Tish Walker.

Ozempic er Novos storsælgende middel til behandling af type 2-diabetes.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder