Obligationer/åbning: Laveste tiårig dansk rente siden juli

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 09:08  |  

De seneste dage har budt på faldende renter på det danske obligationsmarked, og den tendens fortsætter fra åbningen onsdag, hvor den tiårige danske rente har nået det laveste niveau siden juli.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger onsdag morgen i 2,68 pct., hvilket er 6 basispoint lavere end tirsdag. Det er det laveste niveau siden 18. juli.

Mandag og tirsdag faldt renten på papiret henholdsvis 9 og 5 basispoint - og tirsdagens fald kom efter blide kommentarer om renten og inflationen fra et fremtrædende medlem af den amerikanske centralbank.

Tirsdag morgen er der kommet inflationstal foreløbigt fra Tysklands folkerigeste delstat, Nordrhein-Westfalen. Her faldt forbrugerpriserne i november med 0,3 pct. på månedsbasis, og på årsbasis aftog prisstigningstakten til 3,0 pct. fra 3,1 pct. måneden før.

Det samlede tyske inflationstal offentliggøres kl. 14, og estimatet hos økonomerne lyder ifølge Bloomberg News på et dyk i inflationen til 3,5 pct. fra 3,8 pct. måneden før.

Der er desuden kommet spanske inflationstal kl. 9. De viser et uventet månedsvist fald i november. Spanien oplevede i november et fald på 0,4 pct. i forbrugerpriserne målt på månedsbasis, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en afmatning til en vækst på 0,1 pct. efter en fremgang på 0,3 pct. i oktober.

På årsbasis steg forbrugerpriserne 3,2 pct., hvor økonomerne havde ventet en acceleration i inflationen til 3,6 pct. fra 3,5 pct. i oktober

- Tallene vil være en vigtig ledende indikator for de samlede inflationstal for euroområdet, som kommer i morgen, skriver Nordea i en kommentar om onsdagens vigtigste datapunkter.

Renteudviklingen tirsdag - der er fortsætter onsdag - kom på bagkant af dueagtige kommentarer af Christopher Waller, der er styrelsesrådsmedlem i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Waller er citeret for at sige, at rentenedsættelserne i USA kan starte inden for nogle måneder, såfremt inflationen bliver ved med at falde. Udtalelserne fra Waller er ekstra interessante, fordi han tidligere har været en fortaler for en stram pengepolitisk linje, skriver Nordea.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder