Obligationer/åbning: Lette rentefald i søvndyssende start på tirsdagen

Udgivet den 11-06-2024  |  kl. 09:12  |  

Toppen bliver tirsdag morgen taget af de seneste handelsdages kraftige rentestigninger på det danske obligationsmarked.

Begyndelsen på handelsdagen er dog foregået i et overordentligt roligt tempo med lav omsætning, da nøgletalskalenderen stort set er tom, mens investorerne kigger frem mod en tung onsdag, der byder på både officielle inflationsdata fra USA og afslutningen på rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der indledes allerede tirsdag.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation mandag med 5 basispoint efter et plus på hele 9 basispoint fredag i kølvandet af de stærke jobtal fra USA.

Tirsdag morgen falder renten et enkelt basispoint til 2,66 pct.

Efter overraskende tiltagende inflation i årets første tre måneder viste april en afbøjning, og eksperterne venter ifølge Bloomberg News, at den udvikling vil fortsætte, så forbrugerpriserne på månedsbasis i maj vil være steget med 0,1 pct. mod 0,3 pct. måneden før.

Uagtet konsensus er forventningen dog ikke, at Federal Reserve vil sænke sin rente onsdag, da samtlige 101 adspurgte økonomer peger på en uændret rente.

Fokus vil onsdag derfor være på den kvartalsmæssige prognose fra ledelsen i centralbanken, og om den stadig spår tre rentesænkninger i år, eller om det bud vil blive sat ned til markedets forventning om én til to.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder