Obligationer/middag: Renten stiger forud for amerikansk beskæftigelsesrapport

Udgivet den 06-12-2023  |  kl. 12:01  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger en smule forud for amerikanske arbejdsmarkedsdata, der kommer i eftermiddag.

De sidste uger har det danske obligationsmarked ellers været præget af kraftigt faldende renter, hvor forventninger til rentenedsættelser i Europa og USA har været med til at presse renterne ned.

Tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med hele 10 basispoint til 2,51 pct. Dermed nåede renten ned i det laveste niveau siden maj 2023.

Onsdag middag er renten steget 3 basispoint til 2,54 pct.

Onsdagens vigtigste nøgletal kommer i eftermiddag, når ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked bliver offentliggjort.

ADP er en privat rapport, der bruges som indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium, som udsendes fredag.

- Vi har i de seneste måneder set, at investorerne har reageret på beskæftigelsestallene fra ADP. Viser ADP-rapporten en overraskende stærk jobvækst i november, kan renterne blive presset op, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank.

Indtil videre har dagen budt på data for de tyske fabriksordrer i oktober, der faldt 3,7 pct. mod en ventet stigning på 0,2 pct.

Derudover har nøgletal fra eurozonen vist, at detailsalget steg mindre end ventet i oktober og gik frem med 0,1 pct. i forhold til måneden før. Økonomerne havde forudset en fremgang på 0,2 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder