Obligationer/middag: Renteplus holder ved forud for ECB-taler

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 11:49  |  

De danske statsrenter har svært ved at finde lejet tirsdag middag - og i løbet af formiddagen har renten på den tiårige danske statsobligation svinget mellem 2,51 og 2,57 pct.

Tirsdag middag ligger renten i 2,54 pct., hvilket er 4 basispoint højere end mandag, hvor renten gik frem med 9 basispoint.

Investorerne kører sig i stilling til flere rentestigninger, og efterdønningerne fra mandagens markante pundsvækkelse efter regeringens store ufinansierede finanspolitiske udspil, der omfatter en enorm stigning i de offentlige udgifter og store skattelettelser.

Mandag meldte Bank of England dog ud, at centralbanken følger nøje med i situationen, men umiddelbart først vil reagere på den ved det næste planlagte rentemøde i november.

Tirsdag skal fire medlemmer af Den Europæiske Centralbanks Styrelsesråd tale.

- Det bliver interessant at se, om og hvordan deres retorik vil kaste lys over debatten i Styrelsesrådet efter den store rentestigning på 75 basispoint tidligere på måneden, skriver Unicredit i et notat.

Mandags varslede ECB-chef Christine Lagarde renteforhøjelser mange rentemøder frem.

- Vi venter at øge renterne yderligere de næste mange møder for at begrænse efterspørgslen og værne mod risikoen for et permanent skift i inflationsforventningerne i opadgående retning, lød det fra ECB-chefen.

Tirsdag er der også flere nøgletal i kalenderen, der kan have markedets interesse.

Det gælder blandt andet en statistik over ordreindgangen på varige goder i USA, som i august ventes at være faldet med 0,3 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Samtidig ser økonomerne en stigning i forbrugertilliden i USA til 104,5 i september fra 103,2 i august.

Salget af nye boliger i august ventes at være faldet med 2,2 pct. i august.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯