Obligationer/middag: Renterne fortsætter op inden amerikanske jobtal

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 11:56  |  

Rentestigningerne på det danske obligationsmarked fortsætter fredag formiddag frem mod ugens makroøkonomiske højdepunkt i form af den amerikanske jobrapport for november.

Ved 11.45-tiden forrentes den toneangivende tiårige danske statsobligation i 2,50 pct. efter en stigning på 4 basispoint.

Dagens vigtigste økonomiske nøgletal lander i eftermiddag i form af jobrapporten fra USA, der er en vigtig indikator for det amerikanske arbejdsmarked, og som både centralbanken Federal Reserve og de finansielle markeder holder skarpt øje med.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News, at beskæftigelsen uden for landbruget stiger 183.000 i november mod 150.000 i oktober.

- Det svarer til en underliggende jobvækst på omkring 150.000 personer, da jobvæksten får et løft på 30.000 bilarbejdere, som forlod statistikken i oktober på grund af strejke, påpeger seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

Skulle jobvæksten vise sig lavere end ventet, kan det presse renten ned, vurderer han videre.

Den årlige vækst i timelønnen ventes også, at fortsætte den aftagende tendens til 4,0 pct. fra 4,1 pct., mens arbejdsløsheden igen ventes opgjort til 3,9 pct.

Klokken 16 er der igen nyt fra USA i form af det foreløbige Michigan-tillidsindeks, der i december ventes at stige til 62,0 fra 61,3 måneden før.

Fra Danmark er der offentliggjort nyt om industriproduktionen, der i oktober steg 1,3 pct. Industriproduktionen har længe været holdt oppe af den danske medicinalindustri. Det var dog ikke tilfældet i oktober, hvor industriproduktionen faktisk steg 2,7 pct. fraregnet medicinalproduktionen.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder