Obligationer/middag: Renterne viger en smule

Udgivet den 05-03-2024  |  kl. 12:07  |  

Renterne viger på det danske obligationsmarked tirsdag middag, hvor investorerne kan glæde sig over, at producentpriserne i eurozonen er faldet mere end ventet i januar.

På årsbasis var der tale om et fald på 8,6 pct. mod et ventet minus blandt økonomer på 8,1 pct. ifølge Bloomberg News.

På det danske obligationsmarked ligger renten på den toneangivende tiårige statsobligation ved middagstid 2 basispoint lavere i 2,45 pct.

Tirsdag eftermiddag klokken 16 rettes blikket mod den anden side af Atlanten, hvor den amerikanske servicesektor kommer under lup.

Den amerikanske erhvervstillidsindikator, ISM for servicesektoren, ventes at være faldet til 53,0 fra 53,4 i januar, men derved vil niveauet blive fastholdt over 50, der er skillelinjen mellem vækst og tilbagegang.

Der kommer også nyt om de amerikanske fabriksordrer og ordreindgangen på varige goder.

Først senere på ugen udløses spændingen om ugens højdepunkt, rentemødet i Den Europæiske Centralbank, der dog næppe vil bringe de helt store overraskelser.

- Jeg tror, at de i store træk vil gentage budskabet fra tidligere møder om, at renteforhøjelserne er slut, og at sommeren sandsynligvis er det rigtige tidspunkt at begynde at sænke renten, siger Jussi Hiljanen, chefrentestrateg hos SEB, til Reuters.

Onsdag og torsdag vil investorerne desuden lytte godt efter nyt fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, der leverer sin halvårlige orientering til Kongressen om økonomiens tilstand.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯