Obligationer/middag: Rentestabilisering før byge af amerikanske nøgletal

Udgivet den 16-05-2024  |  kl. 12:24  |  

Der er torsdag faldet mere ro over obligationsmarkedet herhjemme efter kraftige rentefald onsdag, der var udløst af en lille opbremsning i inflationen i USA og samtidig et svagere amerikansk detailsalg end ventet.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation ligger torsdag middag 1 basispoint lavere i 2,44 pct. efter et fald på hele 11 basispoint onsdag. For en uge siden endte renten torsdag i 2,57 pct.

I eftermiddag vendes blikket atter mod USA, hvor der kommer tal for nytilmeldte ledige, byggetilladelser, påbegyndt boligbyggeri og industriproduktion.

- I dag byder USA på en række vækstsignaler, flere Federal Reserve-taler samt et regnskab fra detailkæmpen Walmart. Vækstsignalerne byder på et 180 grader syn på økonomien fra arbejdsmarkedet, industrien og byggeriet. Der er mest fokus på ansøgningerne om dagpenge efter, at de steg solidt i forrige uge.

- Men investorerne vil også holde øje med industriproduktionen og boligbyggeriet efter det svage detailsalg. Da Walmart er en af USA's største detailhandlere, vil investorerne søge bekræftelse på det svage detailsalg i deres regnskab, skriver Jyske Bank.

Rentemarkedet indpriser nu næsten en fuld rentenedsættelse i USA i september, men det kan være en postgang for tidligt, vurderer Jyske Bank.

- Vi synes umiddelbart, at rentemarkedets reaktion er lidt til den positive side. De underliggende forbrugerpriser stiger fortsat 1½ gange så meget som den amerikanske centralbanks inflationsmålsætning, og detailsalget er noget svingende og bliver ofte revideret, argumenterer banken.

Investorerne indregner torsdag via handelen med rentefutures nu en amerikansk slutrente i 2024 på 4,84 pct. mod 4,89 pct. tirsdag, og det svarer til godt to rentesænkninger af 0,25 pct.point fra det nuværende niveau på 5,25-5,50 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder