Obligationer/tendens: Renter kan fortsætte ned før inflationstal

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 07:09  |  

De seneste dage har budt på faldende renter på det danske obligationsmarked, og den tendens kan meget vel fortsætte fra åbningen onsdag.

Tirsdag faldt renterne efter blide kommentarer om renten og inflationen fra et fremtrædende medlem af den amerikanske centralbank, og de amerikanske renter fortsatte ned efter dansk børslukketid.

Det peger i retning at fortsatte rentefald, når det danske marked åbner.

Meget kan ændre sig i løbet af dagen, når der drysser inflationstal ind fra de tyske delstater og fra Spanien. I eftermiddag kommer anden opgørelse af udviklingen i bruttonationalproduktet i USA.

NYT OM INFLATIONEN

- Dagens absolut vigtigste begivenhed på de finansielle markeder bliver offentliggørelsen af de foreløbige inflationstal for Spanien og Tyskland i november. Tallene vil være en vigtig ledende indikator for de samlede inflationstal for euroområdet, som kommer i morgen, skriver Nordea i en kommentar om onsdagens vigtigste datapunkter.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt i USA med 7 basispoint til 4,32 pct. Onsdag morgen på markedet i Tokyo er renten på papiret faldet yderligere til 4,29 pct., hvilket er 7 point lavere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Herhjemme faldt renten på den tiårige danske statsobligation tirsdag med 5 basispoint til 2,74 pct. efter et fald mandag på 9 basispoint.

Udviklingen tirsdag - der er fortsat onsdag i Tokyo - kom på bagkant af dueagtige kommentarer af Christopher Waller, der er styrelsesrådsmedlem i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Waller er citeret for at sige, at rentenedsættelserne i USA kan starte inden for nogle måneder, såfremt inflationen bliver ved med at falde. Udtalelserne fra Waller er ekstra interessante, fordi han tidligere har været en fortaler for en stram pengepolitisk linje, skriver Nordea.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder