Obligationer/tendens: Roen sænker sig efter hektisk ugeafslutning

Udgivet den 11-12-2023  |  kl. 07:02  |  

Et øjebliks julefred kan sænke sig over det danske obligationsmarked mandag efter en hæsblæsende sidste uge med adskillige meldinger om det amerikanske jobmarked.

For mens de danske obligationsrenter tog et spring fredag, peger det på en mindre sprælsk start på handlen mandag.

Fredag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 7 basispoint til 2,53 pct.

Imens øgede renten på det tilsvarende amerikanske statspapir 8 basispoint til 4,23 pct. i den ordinære handel, mens den mandag morgen forrentes i 4,24 pct. på markedet i Tokyo.

Det er et enkelt basispoint under renten ved dansk lukketid fredag.

Samtidig steg renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation 13 basispoint til 4,72 pct. fredag, mens den mandag morgen er 4,74 pct. på markedet i Tokyo.

Det var ugens sidste og nok vigtigste indslag om det amerikanske jobmarked i form af jobskabelsesrapporten, der satte skub i renterne. Rapporten viste en jobskabelse uden for landbruget på 199.000, hvor der ellers var ventet 185.000. Samtidig fortog arbejdsløsheden sig uventet, mens de gennemsnitlige timelønninger på årsbasis aftog en spids som ventet.

Mandag indeholder makrokalenderen nyt om betalings- og handelsbalancen herhjemme i oktober samt seneste opdatering af udviklingen i forbrugerpriserne - både fra Danmark og Norge.

Samtlige tal offentliggøres klokken 8.

De underliggende forbrugerpriser i Norge ventes i november at være steget 5,9 pct. på årsbasis fra 6,0 pct. måneden før.

Det er da også nødvendigt, hvis ikke den norske centralbank, Norges Bank, igen skal skrue renterne op ved sit næste rentemøde.

- Efter Norges Banks aktivitetsundersøgelse hælder vi nu til, at Norges Bank holder renten i ro på rentemødet. Det vil dog kræve, at inflationen for november ikke tiltager yderligere, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Fra Danmark er der også nyt om forbrugerpriserne i november. Senest blev inflationen opgjort til 0,1 pct. Dertil venter nyt om den danske handels- og betalingsbalance.

Tirsdag følger seneste nyt om de amerikanske forbrugerpriser, inden USA's centralbank, Federal Reserve, onsdag holder rentemøde for sidste gang i år, hvor en fastholdt rente på 5,25-5,50 pct. er ventet.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder