Obligationer/tendens: Taler fra centralbankchefer i fokus

Udgivet den 12-04-2024  |  kl. 07:02  |  

Der kan fredag komme fokus på taler fra en række topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i kølvandet på onsdagens nedslående inflationsrapport.

Her viste inflationen sig mere genstridig end ventet, og det har dæmpet investorernes tro på snarlige rentenedsættelser i USA.

- Hvis Fed-direktørerne giver udtryk for, at inflationsudviklingen er et udtryk for, at pengepolitikken ikke er tilstrækkelig stram, og rentenedsættelser må udskydes, kan renterne blive presset op, lyder det fra Mathias Dolleup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank.

Der har i det hele taget været stor fokus på centralbankerne i løbet af ugen. Torsdag var der rentemøde i Den Europæiske Centralbank, hvor den toneangivende indlånsrente helt som ventet blev fastholdt - dog blev døren åbnet for rentenedsættelser på et senere tidspunkt.

Det sendte umiddelbart den tiårige danske rente ned, inden det gik den anden vej. I sidste ende blev det til en rentestigning for dagen på 4 basispoint til 2,49 pct.

Det ligner også at blive udgangspunktet fredag morgen, hvor den amerikanske rente er gledet lidt tilbage i løbet af natten.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond steg torsdag med 5 basispoint til 4,59 pct. Fredag morgen handles det tiårige statspapir med en rente på 4,57 pct. på markedet i Tokyo. Det er samme niveau, som da det danske marked lukkede torsdag.

Foruden talerne fra centralbankcheferne kommer der fredag også tal for inflationen i Sverige og den månedlige BNP-rapport fra Storbritannien.

Inflationstallene fra Sverige kan blive meget afgørende for den Sveriges Riksbanks rentebeslutning i maj, vurderer Sydbank.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯