Obligationer/tendens: Udsigt til flad rentestart med fokus på PMI-tal

Udgivet den 24-01-2023  |  kl. 07:28  |  

Det danske obligationsmarked ventes tirsdag at åbne uændret på en dag, hvor opmærksomheden vil være rettet mod foreløbige PMI-tal fra Tyskland, eurozonen og USA.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte mandag i 2,42 pct., hvilket var 2 basispoint højere end fredag.

I USA var øget risikoappetit mandag med til at trække investorerne ind i aktier og ud af obligationer, hvilket var med til at løfte renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 3 basispoint til 3,52 pct.

Tirsdag morgen ligger renten på den tiårige amerikanske statsobligation fortsat i 3,52 pct., hvilket er et enkelt point over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede mandag.

De europæiske PMI-erhvervstillidstal er steget behersket de seneste måneder, men de ligger for både Frankrig, Tyskland, Storbritannien og eurozonen alle lige under 50, der er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang.

Fremgangen har været drevet af stigende aktiemarkeder samt faldende renter og energipriser.

I dagens foreløbige opgørelser for januar ventes den let stigende tendens at fortsætte, hvor aflæsningen for fremstillingssektoren i eurozonen ventes at være steget til 48,5 fra 47,8, mens aflæsningen for servicesektoren ventes ifølge økonomer adspurgt af Bloomberg News at være kravlet op i 50,1 fra 49,8.

- Vi venter stort set uændrede PMI-indeks i januar, men vi ser en risiko for, at PMI-tallene kravler over 50 i januar. Hvis det er tilfældet, kan det styrke euroen og presse renterne op, vurderer Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel.

Tirsdag eftermiddag kigges mod USA og de foreløbige PMI-tal fra USA, der ligger lavere end de tilsvarende aflæsninger i Europa. For fremstillingssektoren ventes et lille fald til 46,0 i januar fra 46,2, mens aflæsningen for servicesektoren ventes at vise en lille stigning til 45,0 fra 44,7.

Også her kan uventede stigninger ifølge Mathias Dollerup Sproegel være med til at presse renterne op.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯