Obligationer/åbning: Renterne falder en smule fra start i positivt marked

Udgivet den 29-04-2024  |  kl. 08:53  |  

De danske statsrenter falder en smule fra starten af mandagens handel, hvor stemningen omkring de finansielle markeder igen er positiv.

Det får investorerne til at købe op på tværs af aktivklasser, og dermed løftes obligationskurserne, mens renterne falder.

For den toneangivende tiårige danske statsobligation falder renten med 1 basispoint til 2,59 pct.

Fredag faldt renten med 7 basispoint. Det skete, selv om inflationstal fra USA endte en anelse højere end ventet. Investorerne synes nemlig efterhånden at have accepteret, at det bliver begrænset med rentenedsættelserne i USA i år.

Den tiårige amerikanske T-bond-rente, der over fredagen faldt med 4 basispoint, bevægede sig ikke stort efter dansk lukketid, og mandag handles de amerikanske statspapirer ikke som vanligt i Tokyo, hvor der er lukket grundet helligdag.

Efter endnu en uge med amerikanske inflationstal i fokus vendes blikket i denne uge mod eurozonen, hvor de første rapporter skyller ind mandag.

Her venter der nemlig inflationstal for april for både Spanien og Europas største økonomi, den tyske, inden det samlede tal for eurozonen offentliggøres tirsdag.

I Tyskland ventes inflationen at være tiltaget til 2,3 pct. i april fra 2,2 pct. i marts, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Allerede inden da bydes der på økonomiske tillidstal for april fra eurozonen, hvor den overordnede indikator ventes at stige en spids.

Tallet ses ramme 96,7 mod 96,3 måneden før.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯