Onsdagens obligationer: ECB-overvejelser sendte rente tilbage

Udgivet den 20-11-2013  |  kl. 17:32  |  

De europæiske obligationsmarkeder - og herunder det danske - kvitterede onsdag eftermiddag med rentefald for forlydende om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, overvejer en negativ indlånsrente. Dermed sluttede renten på den toneangivende danske 10-årige statsobligation dagen i 1,79 pct. eller 1 basispoint lavere end tirsdagens slutniveau og efter et spring op til 1,84 pct. i løbet af dagen.

I London, Paris og Frankfurt ses rentebevægelser mellem en stigning på et halv basispoint til fald på et basispoint efter stigninger på 3-4 basispoint i løbet af dagen.

Ifølge Bloomberg News er negative renter blevet diskuteret i ledelsen af ECB ifølge to informerede kilder, og ifølge de samme kilder skal det ske ved renteændringer, der er mindre end ellers set. Målet skal være en negativ indlånsrente på 0,1 pct. mod en nuværende rente på 0 pct., og dermed vil det i givet fald være første gang, at ECB regulerer renten med mindre end 0,25 pct.point.

Ifølge kilderne er der endnu ikke opnået enighed om ideen.

Før rygterne om den negative ECB-rente bredte sig, var onsdagen præget af nøgletal, der viste en overraskende stigning på 0,4 pct. i den amerikanske detailhandel i oktober. Der var ventet en stigning på 0,1 pct.

Derudover har markedet afventet aftenens offentliggørelse referatet af det seneste rentemøde den 29. og 30. oktober i den amerikanske centralbank og mulige signaler om centralbankens planer for nedtrapning af de pengepolitiske lempelser.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk