Onsdagens obligationer: Lavere end ventet inflation sendte renten ned

Udgivet den 31-05-2023  |  kl. 17:09  |  

De danske statsrenter fortsatte onsdag den negative tendens, da tirsdagens positive spanske inflationsoverraskelse blev bekræftet med større end ventede fald i inflationen i Tyskland og Frankrig.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt onsdag med 8 basispoint til 2,57 pct.

Tirsdag faldt renten med 18 basispoint, da den skulle korrigere for udviklingen i USA efter den forlængede pinseweekend, hvor de amerikanske politikere nåede en foreløbig aftale om en udvidelse af gældsloftet.

De tyske forbrugerpriser steg med 6,1 pct. viste den foreløbige opgørelse for maj, hvilket var under estimatet indsamlet af Bloomberg News om et fald til 6,5 pct. fra 7,2 pct.

- Det er overraskende gode tal, konstaterer Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Samme tendens og et større end ventet fald var at spore i opgørelsen fra Frankrig, mens opgørelsen fra Italien viste et mindre end ventet fald forud for torsdagens opgørelse for hele eurozonen.

Sidst på eftermiddagen blev rentefaldet reduceret lidt igen, da antallet af ledige stillinger i USA uventet steg og nu er tilbage over den psykologiske grænse på 10 mio., hvilket åbner døren på klem for endnu en renteforhøjelse.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder