Onsdagens obligationer: Renten stiger mens investorer igen ser mod Powell

Udgivet den 27-09-2023  |  kl. 17:38  |  

Renten tog et nøk op onsdag og fortsatte dermed tendensen fra de seneste dage. Det betyder også, at renten fortsat ligger på det højeste niveau siden juli 2011.

Den toneangivende tiårige danske statsobligationsrente endte onsdag i 3,10 pct., hvilket var 3 basispoint mere end tirsdag eftermiddag. Tidligere på dagen pegede pilen ellers i retningen af rentefald, da renten var nede at ramme 3,05 pct.

Dermed følger markedet herhjemme udviklingen i USA, hvor renten efter udsving også fandt tilbage i den velkendte rille, der byder på stigninger.

Renterne er især tikket op efter sidste uge, hvor den amerikanske centralbank, Federal Reserve, endnu engang fastholdt styringsrenten, men samtidig signalerede, at endnu et renteløft i år ikke kan udelukkes. Dermed rettede investorerne onsdag eftermiddag igen blikket mod amerikanerne og mulige signaler for renten fremadrettet. I første omgang hviler opmærksomheden på centralbankchef Jerome Powell, der torsdag skal tale.

- Vi ser ikke nogen realistisk mulighed for en tidlig u-vending frem for endnu en dramatisk stigning i renterne, siger Krishna Guha, næstformand i Evercore ISI, ifølge Bloomberg News.

Senere på ugen står den også på Federal Reserves foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core,

Tættere på hjem landede der tirsdag morgen tyske forbrugertillidstal, der viste et større fald end ventet. Indekset faldt til minus 26,5 i oktober fra minus 25,6 i september, viser en opgørelse fra analysevirksomheden GFK - Gesellschaft für Konsumforschung.

Formiddagen bød desuden på tal for pengemængden i august, der faldt 1,3 pct. i eurozonen, mens der var ventet et fald på 1 pct. Det skal ses i forhold til et fald på 0,4 pct. året forinden.

I USA steg den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder med 0,2 pct. på månedsbasis i august, viste den foreløbige opgørelse. Det var ganske overraskende, da økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet en tilbagegang på 0,5 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder