Onsdagens obligationer: Tegn på aftagende inflation sendte renterne længere ned

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 17:02  |  

De seneste dages rentefald fortsatte onsdag, hvor tyske og spanske inflationstal viste tegn på, at inflationen er aftagende.

Renten på den tiårige danske statsobligation lukkede onsdag i 2,67 pct., hvilket var 7 basispoint lavere end tirsdag og det laveste niveau siden midten af juli.

Dagen bød på inflationstal fra Tyskland og Spanien forud for torsdagens samlede inflationstal for eurozonen.

Begge steder viste positive tegn, og i Europas største økonomi, Tyskland, landede forbrugerprisstigningerne på 3,2 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden, mens der var tale om et fald på 0,4 pct., når man sammenligner priserne med måneden før.

Estimaterne fra økonomerne lød ifølge Bloomberg News på en stigning på 3,5 pct. på årsbasis og minus 0,1 pct. på månedsbasis.

Fra den anden side af Atlanten kom der i løbet af eftermiddagen opgørelser oven BNP-væksten, privatforbruget og forbrugerprisindekset fra USA.

Økonomien voksede mere end ventet på kvartalsbasis, mens privatforbruget aftog mere end ventet og forbrugerprisindekset blev nedrevideret i forhold til første opgørelse.

- Der er absolut ingen tegn på, at de kraftige rentestigninger har taget dampen ud af amerikansk økonomi. Væksten er i stedet taget til i et mærkbart tempo, som man typisk forbinder med en stærk højkonjunktur, lyder det fra Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Seneste nyheder