RTX-topchef: Første kvartal viser at strategien virker

Udgivet den 26-01-2023  |  kl. 15:45  |  
Arkiv: Foto

RTX har i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/23 skabt stærke resultater grundet forbedrede forsyningskæder. Selskabets topchef ser også tallene tale for sig selv, når det kommer til selskabets forretningsmodel om skalering og salg til storkunder.

- Hele det her lineup med vores kundestrategi, blandt andet om at få store ODM-kunder, det er det, vi leverer på. Vi har været udfordret i lang tid med ikke at kunne få varer nok til at kunne lave de ordrer, vi havde. At vi nu har forbedrede forsyningskæder og er kommet ud over corona gør tilsammen, at vi to kvartaler i træk har præsteret rimeligt fornuftigt. Jeg synes, at det her kvartal viser, at modellen faktisk virker, siger topchefen, Peter Røpke, til MarketWire.

RTX laver trådløs-produktdesign for de tre segmenter, der kaldes Healthcare, Enterprise og Professionel Audio. Her er selskabets kunder blandt andet Cisco Systems, HP og Yamaha.

De store teknologiselskaber henvender sig til RTX med ønsket om at få et trådløst produkt i porteføljen, og det nordjyske selskab hjælper så det store teknologiselskab med at lave og producere produktet

Driftsresultatet på EBITDA-niveau landede på 42 mio. kr., mens forventningen for hele regnskabsåret lyder på 85-105 mio. kr. Forventningerne kunne man godt tyde som forsigtige sammenlignet med resultatet for første kvartal.

Men det bunder ifølge direktøren i, at selskabet på grund af de forbedrede forsyningskæder har leveret mange ordre på kort tid fra en stor ordrebog, og dermed ikke venter en lige så stor indtjening fremadrettet.

- Jeg tror, at efter de her meget voldsomme vækstrater, hvor vi har haft en kæmpe backlog, så kommer vi nok mere tilbage til de vækstrater, vi kendte før. Det kommer ikke til at ske fra næste kvartal, men jeg tror, vi langsomt ser det i et takt med forretningen og verden normaliseres. Jeg tror, det er sådan et scenarium vi ser ind i, men vi ved det ikke endnu, lyder det fra Peter Røpke.

Topchefen ser ikke, at RTX kan ændre forventningerne på det grundlag, det står på nu, da der ligger en usikkerhed i, at selskabet venter på genbestillinger fra kunder, som med den store afvikling af ordrer de to sidste kvartaler har fået en masse varer ind, der måske kom hurtigere end ventet.

- Det er for tidligt for os at vurdere, hvor meget genbestilling der vil komme i det her indeværende regnskabsår. Det er nok primært fjerde kvartal, vi taler om, at usikkerheden ligger, siger Peter Røpke og fortsætter:

- Vi plejer i en normal situation først herhen under foråret at få genbestillingerne ind. Så vi ved først der, hvordan vores fjerde kvartal eller vores tid efter sommeren ser ud.

Det understreges dog, at der stadig trækkes på ordrebogen de kommende kvartaler.

I 2022/23 ventes omsætningen i 700-760 mio. kr., hvor 207,5 mio. kr. blev realiseret i første kvartal, som også bragte 32,3 mio. kr. med sig i driftsresultat på EBIT-niveau. Her er forventningen i spændet 45-65 mio. kr.

Investorerne har torsdag taget imod resultaterne med kyshånd og sender aktien op med 13,6 pct. til 145 kr.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  CEO❯  Report❯  Shares❯