SAS bestiller yderligere 50 Airbus A320neo-fly

Udgivet den 10-04-2018  |  kl. 11:01  |  

SAS har bestilt yderligere 50 Airbus 320neo og dermed vil flyselskabet i alt have mindst 80 af den flytype i 2023 og dermed have skabt en flyflåde fra kun en flyproducent.

Det oplyser SAS i en meddelelse tirsdag.

Udover de 50 fly har SAS optioner på yderligere fem fly.

- Vi har fået en meget positiv respons fra kunderne, siden vi for cirka et år siden begyndte at flyve med splinternye Airbus320neo. Jeg glæder mig derfor over, at vi gennem denne ordre kan fortsætte med at forbedre og investere i vores tilbud til kunderne og dermed i SAS' fremtid. Ved at bestille 50 nye AirbusA320neo fly får vi tilgang til markedets mest effektive fly og kan yderligere effektivisere vores virksomhed og blive ved med at nedbringe vores klimaudslip, siger Rickard Gustafson, koncerndirektør i SAS.

Det første 15 nye fly vil blive leveret fra foråret 2019 og til 2021 og vil være leasede, mens de resterende 35 fly vil blive leveret direkte fra Airbus frem til 2023. Listeprisen på de 35 fly vil være lige under 4 mia. dollar (24 mia. kr.).

MINDRE BRÆNDSTOFFORBRUG

De nye fly bruger 15-20 mindre brændstof per sædekilometer end de fly, der udfases.

SAS har allerede 17 Airbus 320neo i drift af en tidligere ordre på 30 fly.

Luftfartsselskabet har i dag to flytyper i trafik i Europa, hvilket er nedbragt fra seks i 2012.

I takt med leveringerne af de nye fly vil SAS' nuværende flåde af Boeing 737'ere og Airbus 320-fly blive udfaset.

SAS vil således fra 2023 for første gang nogensinde kun have en fly fra en producent - Airbus - til både kort, mellemlange og lange flyruter, oplyser selskabet og fremhæver, at det vil øge fleksibiliteten og muliggøre yderligere forenklinger og effektiviseringer i produktionen.

SIDSTE SKRIDT I TURN-AROUND

SAS har med ordren taget sidste skridt i en stor, strategisk turn-around.

- Købet er udtryk for, at SAS nu kopierer den sidste del af lavprisselskabernes set-op. Man har gennemført besparelser, flyttet personale til andre lande og nu opgraderer man altså sin flåde, siger chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau.

- Vi ser nu et SAS , som har skabt et bedre fundament. Omkostningerne er skåret ned og gælden er under mere kontrol, konstaterer han slutteligt.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯