Tirsdagens aktier: Novo og defensive aktier bag solidt C25-fald

Udgivet den 28-11-2023  |  kl. 17:03  |  
Arkiv: Foto

Et solidt fald til indekstunge Novo Nordisk var tirsdag med til at trække ekstra ned i et surt danske eliteindeks.

- Vi har haft en faldende tendens i dag. Det har vi også ude i Europa, men Danmark er værre ramt, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Det danske C25-indeks lukkede tirsdag med et fald på 1,5 pct. i 1687,54, mens det europæiske Stoxx 600-indeks ved dansk lukketid kunne klare sig med et minus på 0,4 pct.

- Vi har haft en god periode, efter at vi har fået renterne ned fra topniveauerne. Så markedet sunder sig og tager måske lidt gevinst hjem, vurderer senioraktierådgiveren som mulig forklaring på dagens røde marked.

Nøgletalmæssigt venter markedsdeltagerne ifølge Martin Munk på nogle inflationsnøgletal onsdag og torsdag fra Europa.

Generelt haltede de defensive aktier med fald på 2,7 pct. til 350,20 kr. for Novozymes og 2,6 pct. til 535,40 kr. for fusionskollegaen Chr. Hansen.

Rockwool-aktien endte med et plus på 2,1 pct. i 1769,50 kr. i toppen af eliteindekset, efter at den franske storbank Société Générale løftede sit kursmål for isoleringsaktien til 2250 kr. fra 2157 kr.

NOVO I FOKUS MED NYT OM RABATTER OG SAMMENLIGNINGSANALYSE

Novo Nordisks bedst sælgende diabetesmiddel halter efter konkurrenten Eli Lillys, når det gælder evnen til også at sikre vægttab, viser en ny analyse, der sammenligner effekten hos flere tusinde overvægtige patienter.

Det er dog langt fra overraskende, da det læner sig op af tidligere data, og det får formentlig alligevel ikke den store betydning i konkurrencen de næste år, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Efterspørgslen efter midlerne er nemlig så stor, at det i sidste ende bliver mest afgørende, hvem der er i stand til at producere mest effektivt.

Novo var også i fokus, efter at News & Observer mandag afslørede, at medicinalkæmpe giver en rabat på sin vægttabsmedicin på 49 pct. til staten North Carolinas sygesikring for skolelærere og statsansatte, North Carolina State Health Plan.

Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag, efter at News & Observer mandag refererede til prismodellen, som sygesikringen havde oplyst om til sine medlemmer.

Novo-aktien lukkede med et fald på 3,1 pct. i 687,90 kr. i bunden af eliteindekset.

ALM. BRAND OG SPAREKASSEN SJÆLLAND-FYN FYRER

Alm. Brand ændrer sin ledelsesstruktur og reducerer medarbejderstaben med 105, hvilket vil koste cirka 50 kr. mio. kr.

Det fremgik af en meddelelse tirsdag morgen.

Dermed vil posten "særlige omkostninger til integration af Codan" blive i niveauet 350 mio. kr. mod et tidligere skøn på 300-350 mio. kr.

Alm. Brand-aktien faldt 1,5 pct. til 11,08 kr.

Også Sparekassen Sjælland-Fyn har sagt farvel til en stribe medarbejdere samt sparet, hvilket skal sænke de årlige udgifter med cirka 45 mio. kr.

Sparekasseaktien endte med et fald på 0,8 pct. i 198,40 kr.

BOOZT OPPRÆCISERER

Modeportalen Boozt løftede tirsdag morgen forventninger til året efter et stærkt salg i november, hvor højdepunktet var den store indkøbsdag Black Friday.

Selskabet venter nu en vækst i omsætningen på 13-15 pct. mod tidligere 11-15 pct. Hertil ventes et justeret driftsresultat, EBIT, på 370-390 mio. svenske kr. fra tidligere 350-390 mio. svenske kr.

Aktien steg 2,9 pct. til 78,10 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder