Tirsdagens aviser med Falck, Søndagsavisen og Pandora

Udgivet den 02-12-2014  |  kl. 06:34  |  

BØRSEN

FALCK SKAL BRANDSIKRE ATOMANLÆG OG LUFTHAVNE

Risikofyldte installationer som atomkraftværker, kemivirksomheder og lufthavne er centrum for Falcks nye offensiv inden for industriel brandbekæmpelse. Planen er en omsætning i milliardklassen. (Forside, side 6-7)

HOLCKS SOLCELLEPROJEKT LAGT I GRAVEN

Den omstridte grønne iværksætter Niels Holcks plan om at etablere 475 solcelleparker over hele landet, bliver nu lagt i graven. Det oplyser advokat Morten Stausholm fra Hævdholm & Stausholm, der er kurator på Niels Holcks konkursramte selskab, Viridis Solar Systems. (Side 8-9)

SKJÆRBÆK SCORER FØRSTE HIT SIDEN SVENDBORG BRAKES

Hidtil har fejlinvesteringer i gamle industrivirksomheder kostet Erik Skjærbæk dyrt. Men nu køber Rederiet Færgen røgrensning for millioner og sikrer dermed et gennembrud for Skjærbæks nyeste påhit, opstartsvirksomheden Pureteq i Svendborg. (Side 10)

SØNDAGSAVISEN STÆVNER EU I SAG OM REKLAMEAFGIFT

Den husstandsomdelte ugeavis, Søndagsavisen, mener sig diskrimineret i forhold til dagbladene i den planlagte lov om en reklameafgift. EU-Kommissionen har nemlig begået fejl, da den sagde god for den måde, en reklameafgift i praksis skrues sammen på. Andre medier kan også komme klemme. (Side 12)

AP PENSION KLAR TIL AT KØBE FLERE LANDBRUG

AP Pension har brugt halvdelen af den pose penge på 600 mio. kr., pensionsselskabet har sat af til investering i danske landbrug, og ejer nu en lille halv snes ejendomme. Topchef Søren Dal Thomsen er overbevist om, at han vil investere i flere landbrug, når den første stak penge er sat i landbrug, og at AP kommer til at eje et trecifret antal landbrug, er ikke utænkeligt. (Side 14-15)

KASI ØGER PANDORA-KRAV

753 mio. kr. mener Jesper “Kasi” Nielsen, at Pandora skylder ham i en earn-out-aftale. Omvendt mener Pandora, at aftalen er 0 kr. værd. Earn-out-aftalen er en del af den aftale, som blev indgået, da Kasi Aps solgte sit salgsnetværk til Pandora i 2010. Den kommer til udbetaling næste år, og der er således lagt op til et slagsmål mellem de to parter om, hvad aftalen egentlig er værd. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

FALDENDE OLIEPRIS KAN STARTE DANSK JOBFEST

For dansk økonomi er det en kæmpe fordel, at prisen på olie falder. Faldende oliepriser af den størrelse, som er set på det seneste, har samme gunstige indflydelse som en stor sænkning af skatterne. Det frigør enorme summer til forbrug og nye investeringer ude i virksomhederne. Sammen med den stigende dollarkurs kan facit derfor let blive så meget som 17.500 nye job herhjemme over de kommende to år, hvis olieprisen og dollarkursen holder sig på det aktuelle niveau.(Forside)

NATIONALBANKDIREKTØREN HOLDER GODT ØJE MED BOBLER

De ekstremt lave renter har fået nationalbankdirektør Lars Rohde til at holde godt øje med alle former for tegn på nye finansielle bobler. Den lave rente kan puste priserne på for eksempel boligmarkedet op i et niveau, der ikke er holdbart i længden. (Forside, side 6-7)

FALDENDE OLIEPRIS GIVER RYGVIND TIL DFDS

De faldende oliepriser luner og skaber flere job hos rederiet DFDS, der til gengæld bliver hårdt ramt af nye svovlregler næste år. Oliepriserne har betydning for aktiviteten i passagertrafikken, og det har derfor også betydning for antallet af job hos os. Det er meget positivt, men de nye svovlregler, der stiller øgede krav til den olie, vi bruger, mudrer billedet lidt, lyder det fra rederiet. (Side 6-7)

FORSYNINGSSEKTOR UDEN FORRETNINGSMÆSSIGT BID

Forsyningsselskaberne spiller en stor rolle for danske industrivirksomheder. Under ét køber forsyningssektoren for 52 milliarder kroner hos sine leverandører. I et foreløbigt notat fra konsulentfirmet Copenhagen Economics påpeges det, at kravet om bedre ressourceudnyttelse er en væsentlig drivkraft. Men potentialet kommer ikke altid til fuld udnyttelse, siger økonomer. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI

SELSKABER SKAFFER SIG FORMUER UDEN OM BANKERNE

Store danske selskaber har i forlængelse af finanskrisen for alvor fået øjnene op for virksomhedsobligationer. Fra 2010 til nu har en række af landets største virksomheder, herunder A.P. Møller - Mærsk, Carlsberg og DSV, solgt obligationer for i alt 150 mia. kr. Det viser tal fra Nordea. Virksomhederne bruger typisk obligationerne som erstatning for klassisk bankgæld. (Forside, side 4-5)

KASI-JESPER HÆVER KRAVET TIL PANDORA

Afstanden mellem den børsnoterede smykkekoncern og den tidligere partner Jesper
”Kasi” Nielsen er vokset til 753 mio. kr. Det er nemlig det beløb, som smykkerigmanden nu kræver som led i sin såkaldte earn-out-aftale med Pandora – en aftale, som Pandora har afsat et rundt nul til. Aftalen stammer fra Pandoras børsnotering i 2010. (Side 2)

KÆMPEKRAV MOD OW BUNKER

Kravene mod det krakkede olieselskabet OW Bunker vokser dag for dag. Det står klart, efter at virksomhedens to kuratorer, Pernille Bigaard fra Plesner og John Sommer Schmidt fra Gorrisen Federspiel, netop har afleveret deres første cirkulæreskrivelse. Her fremgår det, at de mange kreditorer bag OW Bunker hidtil har anmeldt krav for omkring 900 mio. kr. (Side 3)

BANKERNE ER IGEN TVUNGET TIL AT SPARE

Bankernes vigtigste middel i jagten på at tjene flere penge er besparelser. Det slår en række af landets bankdirektører fast. De kan nemlig ikke tjene penge nok på den traditionelle bankforretning. Derfor fortsætter de med uformindsket kraft arbejdet med at skære bankforretningen til. Det er bekymrende, vurderer Finansforbundet. (Side 6-7)

GRUNDFOS VENTER MERE GLOBAL URO

Som en af Danmarks store globale virksomheder bliver Grundfos ofte hevet ind i en ufrivillig karakterrolle i geopolitiske spændinger. Det ser ud til at blive et stadigt hyppigere problem, siger en koncerndirektør. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

11:40 Aktier/middag: Bavarian til vejrs efter smitteadvarsel i USA
11:08 Aktier/BofA: Europæisk marked har haft største kapitalstrømning i over et år denne uge
11:04 Eurozonens inflation bekræftet i endelig opgørelse
09:28 Danske Bank dropper salgsanbefaling af Zealand Pharma og siger nu "hold"
09:13 Aktier/åbning: Bavarian og Mærsk topper og sender C25 op for niende dag i streg
09:08 Mærsk tager endnu en uge med gevaldigt hop i vigtigt rateindeks
08:49 Obligationer/åbning: Renterne kravler opad fra start efter amerikansk vending
08:38 Cartier-ejer slog salgsforventninger - ny direktør skal drive fremtidig vækst
08:26 Aktier/tendens: Rockwool og Bavarian i fokus - vinderstime kan blive brudt
08:15 Danske Bank skruer op for TCM's kursmål efter "bedre end ventet start" på året
07:53 De kinesiske myndigheder giver boligkøbere en hjælpende hånd
07:34 Råvarer: Oliepriserne stiger på grund af tegn på stigende efterspørgsel
07:27 Obligationer/tendens: Inflationsdata under lup - renterne ses stige lidt fra start
07:19 ABG siger nu "køb" til Rockwool efter regnskab
06:45 JPMorgan hæver Rockwools kursmål og kommer lige over den aktuelle aktiekurs
06:41 Asien: Wall Street-fald trækker asiatiske aktier med ned
06:35 Asiatiske rederier ligger blandet fredag med plusser i Japan
06:35 ISS får kursmålet sat op af Jefferies med 14 pct.
06:34 USA frygter stigning i mpox - med ny farlig variant i Afrika
06:34 Kinas industriproduktion viser positive takter men detailsalget skuffer lidt i april