Tirsdagens internationale avisuddrag med Apple Pay og ligeløn

Udgivet den 14-07-2015  |  kl. 07:54  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

BILLIG OLIE UDGØR FARE FOR SKIFTET TIL VEDVARENDE ENERGI

Efter oliepriserne begyndte at komme op over 100 dollar per tønde i begyndelsen af dette årti, besluttede det canadiske guldminedrift selskab Iamgold, at det var tid til at prøve noget nyt: solenergi . Men olieprisens nedtur har sat planerne på hold, og det giver en kraftig påmindelse om, at billigere råolie er en af de største fare for omstilling til grøn energiindustri. (CHEAP OIL ENDANGERS SWITCH TO RENEWABLES)

APPLE PAY SKAL RYSTE OP I FORBRUGERNE I UK

Apple Pay, den kontaktløse betalingstjeneste der lanceres i Storbritannien tirsdag, åbner et potentielt stort marked for den amerikanske teknologivirksomhed og vil ændre den, måde forbrugerne køber varer. Mange store mærker - herunder Boots, BP, Marks & Spencer og Pret A Manger - og de fleste store banker har tilmeldt sig Apple Pay, og flere end 250.000 steder er klar til at acceptere tjenesten. Det er første gang, at Apples "tap-and-pay" system - der giver brugerne mulighed for at betale for varer og tjenesteydelser via deres smartphones på kontaktløse betaling punkter - vil være tilgængelig uden for USA. (APPLE PAY TABS UK TO SHAKE UP CONSUMER SPENDING)

FOXCONN VIL BYGGE OP TIL 12 FABRIKKER OG ANSÆTTE 1 MIO. I INDIEN

Den taiwanske industrigruppe Foxconn planlægger en aggressiv ekspansion i Indien. Giganten vil bygge op til 12 nye fabrikker i landet og beskæftige op til 1 mio. arbejdere i 2020 for at komme stigende lønomkostninger og arbejdskonflikter i Kina til livs. Flytningen signalerer et skift i strategien for teknologikoncernen, som er fastlandet Kinas største private arbejdsgiver og er bedst kendt som den største globale producent af Apples iPhone og iPad-enheder. (FOXCONN TO BUILD UP TO 12 FACTORIES AND EMPLOY 1M IN INDIA)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

GOOGLE SLÅR NED PÅ OMKOSTNINGERNE

Google har indført ansættelsesstop og leder efter måder, som gør, at man kan køre koncernen mere effektivt, da farten på væksten i omsætningen er ebbet ud, siger personalekonsulenter, venturekapitalister og andre, der kender til sagen. Koncernens nye økonomidirektør, Ruth Porat, der kom til Google i slutningen af maj, er aktiv i indsatsen, men afviser at kommentere artiklen, men selskabet kommer med kvartalstal på torsdag. Og Ms. Porat forventes at kommentere rapporten på en telekonference med Google-analytikere. (GOOGLE TAKES STRICTER APPROACH TO COSTS)

SKABEREN AF MARIO TOPPER LISTEN OVER KANDIDATER TIL NY CHEF FOR NINTENDO

Efter Nintendos koncernchef Satoru Iwata er død af kræft i weekenden i en alder 55, er spotlyset rettet mod den 62-årige Shigeru Miyamoto, skaberen af blockbuster videospil som Mario, Donkey Kong og Zelda. Selskabet har ikke udnævnt en midlertidig chef, men har oplyst, at Miyamoto sammen med Genyo Takeda forsat vil være direktører i koncernen, en titel de delte med Satoru Iwata. (MARIO CREATOR TOPS LIST OF CONTENDERS TO LEAD NINTENDO)

DET STATSEJEDE KINESISKE TSINGHUA UNIGROUP BYDER 23 MIA. DOLLAR FOR MICRON

Statsejede kinesiske Tsinghua Unigroup , der laver hukommelseskort, byder nu 23 mia. dollar for Micron. Går handlen igennem, vil det være den største kinesiske overtagelse af et amerikansk selskab. En talsmand for Micron siger, at selskabet endnu ikke har modtaget noget tilbud og afviser ellers at kommentere sagen. (STATE-OWNED CHINESE CHIP MAKER TSINGHUA UNIGROUP MAKES 23 BILLION DOLLAR BID FOR MICRON)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

IRAN-ATOMAFTALE FORVENTES OFFENTLIGGJORT I WIEN

Aftalen - efter 17 dages forhandlinger og 12 års forarbejde - forventes at blive afsløret af udenrigsministre tirsdag morgen. Der forventes en global aftale om det iranske atomprogram . Forhandlingerne i Wien involverer udenlandske ministre fra syv lande og EU udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini. Ministrene - fra Iran, USA, Storbritannien, Rusland, Kina, Frankrig og Tyskland - forventes at afgive en redegørelse fulgt af en pressekonference. (IRAN NUCLEAR DEAL EXPECTED TO BE ANNOUNCED IN VIENNA)

DONALD TRUMP GÅR TIL FBI EFTER TRUSLER PÅ TWITTER

En nærtstående til præsidentkandidaten Donalt Trump hævder, at FBI er i gang med at undersøge truende tweets til USA republikanske præsidentkandidat. Tweets'ne foregiver at stamme fra Joaquin "El Chapo " Guzman, den berygtede mexicanske narkobaron, der flygtede fra fængslet lørdag. Donald Trump har skabt en del kontroverser ved at sige, at mange illegale indvandrere fra Mexico er kriminelle og voldtægtsforbrydere Han sagde i en erklæring søndag, at " korrupte mexicanske embedsmænd " havde ladet Guzman undslippe. (DONALD TRUMP GOES TO FBI AFTER TWITTER "THREATS" IN NAME OF EL CHAPO)

THE TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK)

DAVID CAMERON STØDER SAMMEN MED ERHVERVSLIVET OVER FORSKELLE I LØN PÅ GRUND AF KØN

Den britiske premierminister, David Cameron, er i modvind fra erhvervslivet, efter han har sagt, at virksomhederne skal offentliggøre oplysninger om deres kønsbestemte lønforskelle . Det skal ske for at "skabe det pres", der er nødvendig for at skabe forandring. (DAVID CAMERON CLASHES WITH BUSINESS OVER GENDER PAY GAP)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

LANGDISTANCEFLYVNINGER TAGER LÆNGERE TID - EFFEKTEN ER ØGET BRÆNDSTOFFORBRUG

Langdistanceflyvninger bliver længere, fordi de højtliggende vinde bliver mere uberegnelige. Og det øger den tid, fly er i luften, viser en undersøgelse . Der er tale om en lille, men signifikant stigning i rejsetiden, som direkte kan forbindes med en variation af jetstrømmen, der strømmer rundt den nordlige halvkugle fra vest til øst, siger videnskabsmænd . Det betyder, at der skal bruges mere brændstof. (LONG-HAUL FLIGHTS ARE TAKING LONGER - AND THE EFFECT IS WORSE FUEL CONSUMPTION)

EU SKROTTER ROAMINTAKSTER I 2017: EUROPA-KOMMISSIONEN ER UNDER BESKYDNING FOR NØL

Planer om at skrotte de ublu mobilafgifter i EU - de såkaldte roamingtakster - er blevet bebudet af Europa-Kommissionen. Nye regler, der træder i kraft i juni 2017, betyder, at mobilbrugere vil betale den samme pris for opkald, sms og data, uanset hvor de befinder sig i EU. Men britiske forbrugergrupper kritiserer EU for at trække sagen i langdrag, så britiske feriegæster i endnu to år med finde sig i de høje takster. (EU TO SCRAP ROAMING CHARGES IN 2017: EUROPEN COMMISSION UNDER FIRE FOR TAKING SO LONG TO ACT)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

SIGTER MOD BØRSNOTERING - MED FOKUS PÅ LEJEBOLIGER

Erik Paulsson har planer om at sætte to nye ejendomsselskaber på børsen. Ved at samle de boligejendomme han ejer gennem Backahill , og invitere andre til at gøre det samme, er to nye virksomheder med fokus på udlejningsejendomme dannet. Og inden for 12 måneder , kan fondsbørsen i Stockholm have fået to nye ejendomsselskab med Erik Paulsson Backahill som hovedejer . (SIKTAR PÅ NOTERING - LÄGGER FOKUS PÅ HYRESRÄTTER)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

REKORD I FORSIKIRNGSINDTÆGTER I GJENSIDIGE

Forsikringsselskabet Gjensidige slår forventningerne i årets andet kvartal, men overskudsgraden er faldet i kvartalet. Samtidig betyder få skader rekord i de økonomiske resultater i forsikring. Gjensidige Forsikring fik i årets andet kvartal et overskud før skat på 1640 mio . norske kr. sammenlignet med 1748 mio. norske kr. i samme kvartal sidste år . Resultatet var forventet at lande på 1286 mio. norske kr. ifølge TDN Finans. (REKORDSTERKT FORSIKRINGSRESULTAT FRA GJENSIDIGE)

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Seneste nyheder

13:06 Valuta: Dollar bevæger sig sidelæns på håb om lavere rente
12:54 Vestas vinder stor ordre i Litauen
12:17 Gasprisen rammer højeste niveau i år efter udfald i Norge
12:09 Europa/aktier: Grøn bølge skyller ind over Europa - britisk medicinalkoncern i dørken
11:45 Nvidia sendes op i formarkedet efter annoncering af næste generation af AI-chips
11:43 Obligationer/middag: Rentero frem mod ugens tophistorie: Rentemødet i ECB
11:28 Aktier/middag: Genmab tager hovedfokus på ellers nyhedsfattig dag
11:08 Carlsberg henter to nye medlemmer til ledelsen og får endnu en kvinde i øverste lag
10:58 ALK præsenterer lovende resultater med allergivacciner i børn
10:41 Carlsberg henter to nye medlemmer til ledelsen og får endnu en kvinde i øverste lag
10:39 ALK's kapitalmarkedsdag nærmer sig: DNB ser uændret ambition om tocifret vækst
10:27 Meme-aktie går lodret i formarkedet efter nyt fra kontroversiel investor
10:03 Britisk medicinalkæmpe sendt til tælling - amerikansk domstol åbner for hav af søgsmål
09:54 Borussia Dortmund-aktie sendes ned efter Champions League-nederlag
09:47 Sydbank ser aktiefesten synge på sidste vers - fastholder rødt aktiebarometer
09:19 Aktier/åbning: Genmab til vejrs oven på studiedata - C25 nærmer sig 2000-niveauet
09:05 Genmab ses stige fra åbningen: Kræfthåb leverer gode data, mener amerikansk storbank
08:48 Obligationer/åbning: Uændret rente - fokus på amerikanske industrital
08:15 Aktier/tendens: Amerikansk storbank ser Genmab stige oven på studiedata
07:32 Genmab betegner resultater i svært helbredelig lymfekræft for lovende