Tirsdagens obligationer: Inflationstal artede sig - renten faldt

Udgivet den 31-10-2023  |  kl. 17:06  |  

Tydelige rentefald prægede det danske obligationsmarked tirsdag, hvor finansmarkederne kunne glæde sig over, at den første af tre væsentlige begivenheder denne uge faldet heldigt ud.

Inflationen i eurozonen aftog mere end ventet i oktober til 2,9 pct. på årsbasis, og ramte det laveste niveau siden juli 2021.

Det viste det første estimat over udviklingen fra EU's statistikbureau, Eurostat. Konsensus var ifølge Bloomberg News en stigningstakt på 3,1 pct. mod 4,3 pct. måneden før.

På obligationsmarkedet endte den tiårige danske rente 4 basispoint lavere end mandag i 3,07 pct. Renten blev allerede presset ned fra morgenstunden, efter at tyske tal for detailsalget havde skuffet og afslørede, at økonomien er i færd med at bremse op.

I formiddagens inflationsrapport var det dog ikke alt, der artede sig bedre end forudset.

Kerneinflationen, der fraregner fødevare- og energipriser, aftog godt nok til 4,2 pct. fra 4,5 pct. i september, men det var på niveau med forventningerne og stadig markant over ECB's målsætning om en inflation på 2 pct. på mellemlangt sigt.

- Vi står på rentetoppen, men vi skal nok frem til foråret, før sænkninger af renten kommer på tale. Kerneinflationen er fortsat alt for høj til ECB's målsætning om prisstabilitet, vurderer Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

Ugens tilbageværende to store begivenheder bliver rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank onsdag aften og fredagens jobrapport fra USA.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯