Torsdagens aviser med Norden, Danske Bank og Nordea

Udgivet den 28-07-2022  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

D/S NORDEN OG TORM TRODSER DET GENERELLE MARKED OG BRAGER I VEJRET

D/S Norden og Torm er i år for doblet i børsværdi. Førstnævnte er den mest efterspurgte danske aktie lige nu, siger forvalter. (Forside, side 12)

ANSÆTTELSESSTOP I TECH-SELSKABER - FORBEREDER SIG PÅ RECESSION

Teknologibranchen har haft gyldne tider, men i løbet af 2022 har mørke skyer samlet sig i horisonten. (Side 5)

DANSKE BANK OG CO SAMLER SMÅPENGE OP FORAN EN POLITISK DAMPTROMLE

Danske Bank og de andre storbanker står kun til at tjene et beskedent beløb på ikke at afskaffe negative indlånsrenter nu. (Side 8)

ABEKOPPER SPREDER SIG OVER EUROPA: SSI MANER TIL RO

På trods af stigende smitte mener SSI ikke, at abekoppevirussen bør give anledning til bekymring i den brede befolkning. (Side 10)

BERLINGSKE BUSINESS

TOPCHEF GØR HOVEDRENT I MØGSAG MED MILLIARDFORLIG OM OPIOIDER

Danske Kåre Schultz står i spidsen for den israelske medicinalgigant Teva, som de seneste år har været ramt af en stribe sagsanlæg for sin rolle i opioidkrisen i USA. Nu indgår virksomheden et milliardforlig, men nægter sig fortsat skyldig. Aktien brager op. (Side 2)

USA ØGER RENTEN IGEN - OG DER ER MERE PÅ VEJ

Endnu et møde i den amerikanske centralbank og endnu en stor renteforhøjelse. Federal Reserve fortsætter den hårde kurs for at få bugt med den højeste inflation i 40 år. De finansielle markeder mener at have gennemskuet, hvad der kommer til at ske senere. (Side 6-7)

NORDEA VENTER BYGE AF RENTEHOP OG PRES PÅ BOLIGPRISERNE

Nordea holder øje med det svenske boligmarked for at se, hvor hårdt rentestigninger kan ramme boligpriserne. Fra den kant er nyhederne ikke alt for gode. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

LANG VEJ TIL LIGESTILLING: UNDER HVER 10. TOPCHEF I DANSKE BANKER ER EN KVINDE

Kvinder er et særsyn i bankernes direktionslokaler. Kun 9 pct. af topposterne er besat af kvinder. Og det er et problem, erkender man i branchen. Merkur Andelskasse har en af blot fem kvindelige topchefer i banksektoren. (Forside, side 6-7)

FORSIKRINGSKUNDER ER UNDERFORSIKREDE EFTER PRISSTIGNINGER

Virksomheder får ikke længere dækket deres forsikringsskader fuldt ud, fordi de er forsikret for summer, som efter kraftige prisstigninger ikke længere er dækkende. Udviklingen trækker forsikringspriserne op. (Side 4-5)

PENSIONSKUNDER HAR TJENT 2072 MIA. KR. I AFKAST

Afkastet betyder meget for danskernes samlede pensionsopsparing, viser nye tal fra Forsikring & Pension. (Side 8-9)

KINESISK PRODUCENT AF KØB OG SMID VÆK TØJ ER BLEVET VERDENS STØRSTE

En top til 3 euro og en nederdel til 10. Klædt på for 100 kr. Konceptet er så effektivt, at det ikke alene har gjort kinesiske Shein større end både svenske Hennes & Mauritz (H&M) og spanske Inditex. Da Shein i april rejste frisk kapital, blev virksomheden værdisat til 100 mia. dollars eller mere end H&M og Inditex tilsammen. (Side 10-11)

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder