Tysk inflation aftager - varsler mulighed for lavere renter

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 15:03  |  

De tyske forbrugerpriser steg mindre end ventet i november.

Det viser den foreløbige opgørelse onsdag.

Inflationen var 3,2 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden, mens der var tale om et fald på 0,4 pct., når man sammenligner priserne med måneden før. Inflationen var til sammenligning på 3,8 pct. på årsbasis i oktober.

Estimaterne fra økonomerne lød ifølge Bloomberg News på en stigning på 3,5 pct. på årsbasis og minus 0,1 pct. på månedsbasis.

Ifølge Bjørn Tangaa Sillemann, der er chefanalytiker i Danske Bank, viser det et "lovende" prispres.

- Priserne stod faktisk nærmest stille den seneste måned, hvis man justerer for sæson og sorterer energi og fødevarer fra. Det kommer blandt andet på baggrund af et lille fald i tjenestepriserne, hvilket skal ses i lyset af den seneste afmatning af serviceerhvervene, skriver han i en kommentar.

Det varsler samtidig godt for dem, der håber på snarlige rentenedsættelser, vurderer analytikeren.

- Dagens tal forsikrer ECB om, at doseringen af pengepolitikken er rigtig for nu. Prispresset letter i Europa, men man er ikke i mål endnu, og derfor vil centralbankens kommunikation også fortsætte med at stå i stor kontrast til markedet, som virker meget mere overbevist om, at rentenedsættelserne er om hjørnet, skriver han.

- Det massive lønpres vi ser, ikke mindst i Tyskland, netop nu udgør også en markant risiko for et fornyet ryk højere i inflationen til næste år, lyder det videre.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  macro❯  Tyskland❯