USA/åbning: Fald til aktierne forud for rentemelding - Snap dykker

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 15:36  |  

Solide plusser tirsdag er onsdag skiftet ud med fald på det amerikanske aktiemarked. Investorerne er afventende, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer med en frisk melding på renten onsdag aften - et par timer før markedet lukker.

I de første handler siver Dow Jones 0,6 pct., S&P 500-indekset falder 0,3 pct., og Nasdaq-indekset starter ud med et fald på 0,2 pct. Faldende kommer efter plusser tirsdag til det brede S&P 500-indeks på 1,5 pct., 1,1 pct. til Dow Jones og et løft til Nasdaq på 1,7 pct.

Nervøsitet for en høgeagtig centralbank sendte ellers aktierne tungt ned mandag, men tirsdagens nøgletal pegede i retning af fortsat aftagende inflation. Det styrkede forventningen om en mindre renteforhøjelse på 25 basispoint onsdag og håbet om en mere mild centralbankformand, Jerome Powell, på den efterfølgende pressekonference.

- Spørgsmålet er, om Federal Reserve vil lægge vægt på en pause eller et skridt tilbage mod den lempelse, der er priset ind for i år, påpeger Steve Donzé, stedfortrædende investeringschef hos Pictet Asset Management, til Bloomberg News.

Det ventes i markedet, at centralbanken vil hæve sin rente med 25 basispoint, hvilket ville være mindre aggressivt end decembers stigning på det dobbelte, da inflationen i de større økonomier begynder at aftage fra de højeste niveauer i årtier.

Inden handelsstart er forløberen for den amerikanske jobskabelse i januar kommet i form af den private beskæftigelsesrapport ADP, der viste en stigning på 106.000 job, hvilket var mindre end det ventede plus på 180.000 job mod 253.000 måneden inden.

- Det, vi ser her, er et brat fald i ansættelser, hvilket antyder, at centralbanken lykkes med det, de satte sig for at gøre - skabe øget arbejdsløshed og reducere efterspørgslen, hvilket effektivt vil sænke inflationen, siger Thomas Hayes, direktør i Great Hill Capital, til Reuters.

FULD SKRUE PÅ REGNSKABSSÆSONEN

Der er flere regnskaber i støbeskeen onsdag og de kommende dage, der kan tage en del opmærksomhed. Efter lukketid onsdag lander Meta Platforms, der dækker over blandt andet Facebook, Instagram, Whatsapp og Messenger, og torsdag ventes Apple og Amazon at komme med friske regnskabstal.

Medicovirksomheden Boston Scientific, som er konkurrent til danske Ambu inden for endoskoper, skuffer i sit regnskab med indtjeningen og indtjeningsforventningerne, men omsætningen fra salget af endoskoper er en spids over analytikerkonsensus.

For 2023 venter Boston Scientific en indtjening per aktie på 1,86-1,93 dollar, hvor analytikere ifølge Bloomberg News før onsdagens regnskab havde ventet 1,93 dollar.

Salgsvæksten ventes i år at nå 5-7 pct., hvor året ventes at starte mere stille ud med en ventet vækst på 3-5 pct. i første kvartal.

Aktien stiger 1,5 pct. i den indledende handel.

Peloton, der producerer interaktive fitnessmaskiner, venter at klare sig bedre i det skæve regnskabsår 2022/2023, end analytikerne forudså.

Barry McCarthy, administrerende direktør i Peloton, afblæser snakken om selskabets mulige konkurs.

- Resultaterne af tredje kvartal viser, at de ændringer, vi har foretaget, virker, siger Barry McCarthy ifølge Bloomberg News.

- Vi var på randen af udslettelse, men det er ikke længere tilfældet, siger han videre.

Aktien stiger 9,9 pct.

Medicinalselskab Amgen ligger 2,6 pct.Xlavere, på trods af at regnskabet for fjerde kvartal i det store hele ramte plet i forhold til forventningerne på Wall Street.

Koncernens justerede overskud per aktie bakkede i fjerde kvartal fra 4,40 til 4,09 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 4,08 dollar.

Electronic Arts, EA, dykker 10,5 pct., da selskabets prognose fra tirsdag aften for salget og for indtjeningen i fjerde kvartal lå et godt stykke under forventningerne.

Prognosen for den justerede indtjening per aktie er på 1,20-1,40 dollar, og det er mere end 40 pct. under konsensus på 2,21 dollar.

Chipproducent Advanced Micro Devices, AMD, stiger 3,7 pct. i de første handler, da regnskabet for fjerde kvartal viste sig bedre end ventet.

Og så dratter det sociale medie Snap 13,2 pct., der efter en flad udvikling i fjerde kvartal sidste år måtte se omsætningen falde i første kvartal 2023.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯