USA/åbning: Indeks går i rødt mens markedet venter på "klodens vigtigste aktie"

Udgivet den 21-02-2024  |  kl. 15:39  |  

Investorerne sidder på stolekanten onsdag, hvor de venter på chipkæmpen Nvidias regnskab, der lander efter markedet i USA er lukket.

Aktien er af Goldman Sachs blevet beskrevet som "klodens vigtigste aktie", skriver Bloomberg. Derfor har præstationer i selskabet afgørende betydning for det samlede aktiemarked, og det gælder også allerede inden, at tallene er lagt frem.

- Investorerne er spændt til bristepunktet. Ikke kun på Nvidia, men også på grund af Nvidia-effekten for resten af aktiemarkedet, fordi så mange kortsigtede aktiepenge er investeret i netop Nvidia, lyder det fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Ved åbningen er teknologiaktierne i Nasdaq-indekset mest tynget med et fald på 0,5 pct.

Samtidig dykker S&P 500-indekset 0,3 pct., og Dow Jones smider 0,4 pct.

Dermed bygges der videre på den negative stemning fra tirsdag, hvor handlerne solgte ud af chipaktier efter den seneste tids fremgang.

Tirsdag tabte Nasdaq 0,9 pct., mens Dow Jones satte sig 0,2 pct. og det brede marked, målt på S&P 500, faldt 0,6 pct..

NVIDIA STJÆLER FOKUS

Skal man som investor fokusere på blot et enkelt regnskab i denne sæson, så er det i aften, at man skal være klar.

Her skal chipgiganten Nvidia til eksamen, og forventningerne kunne næppe være større. Nvidia skal ikke bare forsvare sin egen tårnhøje værdisætning og utrolige kursridt - resten af markedets aktiefest står også for skud.

Den amerikanske producent af mikrochips har om nogen formået at lukrere på verdens fiksering af kunstig intelligens, og det har sendt aktien i vejret med mere end 220 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Nvidia har trukket trukket det øvrige marked med sig op, og dermed været en meget væsentlig del af den seneste tids markante aktieopsving. Aktien er en del af de selskaber, der er blevet navngivet Magnificent 7. Gruppen består af Amazon, Apple, Alphabet, Meta, Microsoft, Tesla og Nvidia.

Uanset resultatet af aftenens regnskab ventes der store udsving i Nvidia-aktien, der ved åbning falder 1,5 pct.

Ifølge Bloombergs data over priserne på korte optioner i aktien - altså muligheden for at enten købe eller sælge aktien til en på forhånd aftalt pris - indikeres der udsving på 10,6 pct. torsdag, når markederne åbner igen efter regnskabet.

Holder den prognose kan det enten øge eller fjerne omkring 180 mia. dollar fra Nvidias markedsværdi. Det vil ifølge Bloomberg være blandt de største udsving i markedsværdi nogensinde.

PALO ALTO STYRTDYKKER

Aktien i Palo Alto, som gør sig inden for cybersikkerhed, dykker 25,5 pct. ved åbning

Det sker, efter at selskabet sent tirsdag fremlagde regnskab for andet kvartal og nedjusterede forventningerne til 2024.

Palo Altos prognose lyder på en omsætning i år på 7,95-8,00 mia. dollar mod tidligere ventede 8,15-8,20 mia. dollar og sammenlignet med konsensus på Wall Street på 8,18 mia. dollar.

Amerikanske International Flavors & Fragrances, IFF, venter i 2024 fortsat makroøkonomisk usikkerhed og en større konkurrence på selskabets forretningsområder.

Det afspejles i IFF's forventninger til 2024, der i værste fald varsler en nulvækst i volumenerne. Samtidig har ingredienskoncernen noget nær halveret aktionærernes kvartalsudbytte.

IFF falder 6,2 pct. ved åbning.

SOLAREDGE FALMER

Solaredge smider 13,3 pct. ved åbning, da koncernens omsætning i fjerde kvartal ikke levede op til forventningerne, ligesom prognosen for det igangværende første kvartal skuffede.

Prognosen for indtægterne i første kvartal er da også langt fra konsensus på Wall Street, da selskabet, som producerer solceller, ser salget ende i 175-215 mio. dollar, mens analytikerne med 373 mio. dollar på forhånd havde ventet mere end dobbelt så meget som bunden i intervallet.

AMAZON SKUBBER WALGREEN UD

Den amerikanske detailkæmpe Amazon vil fra den 26. februar blive optaget i Dow Jones Industrial Average. Aktien overtager pladsen fra apotekerkæden Walgreen Boots Alliance, skriver Bloomberg.

Amazon er med en markedsværdi på 1740 mia. dollar den tredjemest værdifulde aktie i USA. Aktien overgås kun af Apple og Microsoft, mens Nvidia med 1720 mia. dollar dog er lige i hælene på internetkæmpen.

Amazon-aktien stiger 1,6 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder