USA/åbning: Microsoft stiger i lysegrønt marked efter ansættelse af OpenAI medstiftere

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 15:42  |  

På et lidt stillestående amerikanske aktiemarked går det teknologitunge Nasdaq indeks en smule frem ved åbningstid efter meldingen om, at OpenAI medstiftere vil tilslutte sig softwaregiganten Microsoft.

Nasdaq indekset stiger 0,5 pct. kort efter åbning, mens de to andre ledende indeks, S&P 500 og Dow Jones, begge åbner 0,1 pct. højere

Investorerne afventer tirsdagens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Referatet kan måske give et praj om retningen for de amerikanske renter.

I sidste uge steg de tre ledende amerikanske indeks for tredje uge i streg efter lavere inflationstal, som ifølge Reuters tyder på, at Federal Reserve er færdige med at hæve renten i denne omgang.

- Bekymringer om, at der kan være endnu en "Grinch-agtig" stemning fra Federal Reserve i december er trukket tilbage, og der bliver lagt flere væddemål på, at der kan komme en rentenedsættelse allerede i foråret, skriver Susannah Streeter, der er chef for penge og markeder i Hargreaves Landsdown, i et notat.

MICROSOFT STIGER EFTER ANSÆTTELSE AF OPENAI MEDSTIFTERE

Microsoft stiger 1,1 pct. til 373,77 dollar, efter at selskabet har hyret OpenAI medstifterne Sam Altman og Greg Brockman til at lede et ny avanceret AI-forskerhold.

Finanshuset Evercore beskriver ansættelserne som "en klar sejr" for Microsoft.

Windows-softwareejeren, som har investeret 13 mia. dollar i OpenAI og fungerer som dens cloud-udbyder, meddeler, at den fortsat er forpligtet til sit partnerskab med OpenAI og har tillid til produktkøreplanen.

Evercores analytiker Kirk Materne siger, at weekenden har været fuld af frem og tilbage vedrørende OpenAI-dramaet, men "for Microsoft-investorer endte det et godt sted med nyhederne".

- Mens vi stadig mangler at se, hvor meget hjerneflugt, der vil være hos OpenAI, så mener vi, at den grundlæggende risiko for Microsoft i vid udstrækning er begrænset med Altman og hans team ombord, skriver Evercore ifølge Bloomberg News.

BRISTOL MYERS I RØDT

Omvendt ser det ud hos medicinalselskabet Bristol Myers Squibb, der falder 3,4 pct. til 49,09 dollar kort tid efter åbning, efter at tyske Bayer lørdag droppede et studie, der testede et nyt anti-koagulationslægemiddel.

Bristol Myers Squibb udvikler også blodfortyndende lægemidler, og nedlæggelsen af studiet har ifølge Reuters skadet investorernes tillid til selskaber, der udvikler medicin i samme kategori.

Investorerne ser derudover også frem mod regnskabet fra chipgiganten Nvidia, der kommer tirsdag. Aktien stiger 0,2 pct. til 493,78 dollar.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯