USA/aktier: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Udgivet den 24-05-2019  |  kl. 22:08  |  

De amerikanske aktier gik fredag på weekend med små plusser efter en uge med ture op og ned. Forsonende meldinger i handelskrigen vendte stemningen sidst på ugen.

Det brede S&P 500-indeks steg med 0,2 pct. For hele ugen endte indekset dog i minus med 1,2 pct. Dow Jones-indekset vandt også frem fredag med 0,4 pct., og Nasdaq gik op med 0,1 pct.

HURTIG LØSNING

Spændingerne mellem Kina og USA stjal stort set al opmærksomheden i denne uge, da toldkrigen blev udvidet til en "teknologisk koldkrig", som avisen People's Daily betegnede det, fordi USA satte tele- og teknologikæmpen Huawei på sin sorte liste.

Fredag fokuserede investorerne dog på, at USA's præsident Donald Trump ser muligheden for en hurtig løsning, ligesom han ifølge Financial Times luftede tanken om, at Huawei kunne blive en del af en handelsaftale.

- Nyheden om, at Huawei kan komme med, giver et bounce i markederne i dag, men vi får stadig endnu en uge med fald. Trump smider nogle lunser for at holde markedet oppe. Det er hans stil. Han larmer meget, men bløder op. Frygten driver markedet mere en fakta, men kigger man på faldet i Kina og USA, har det været moderat i forhold til, hvad downside kunne være, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Han peger på, at det er politik, som i lang tid er løbet med fokus, og udfordringerne bliver ikke rigtig løst.

- Vi har handelskrig, brexit, USA's enorme gæld og udviklingen i Italien. I bund og grund har det ikke haft den store indflydelse på aktierne, men det har skubbet Fed over i den lempelige ende.

Seniorstrategen peger dog på et advarselssignal mere i form af renterne, som i denne uge målt på den tiårige rente i USA faldt med 7 basispoint til 2,32 pct. - det laveste niveau siden slutningen af 2017.

- Renterne må ikke ligge lavt for længe, for så skræmmer det aktiemarkederne.

FINANS I TOP

Blandt sektorerne lå finansaktierne øverst i S&P 500 med et plus på 0,8 pct. Råvarer og materialer steg også 0,5 pct., mens it-aktierne vandt beskedne 0,1 pct. I bunden var det dagligvarer, som havde det sværest med fald på 0,4 pct.

For de store aktiers vedkommende steg Amazon med 0,4 pct., mens Apple faldt tilsvarende. Microsoft gik samtidig op med 0,1 pct.

Softwareudvikleren Intuit trak mest op i S&P 500 med et plus på 6,7 pct., da selskabet torsdag aften efter børslukketid slog forventningerne med sit regnskab for tredje kvartal og samtidig løftede sine forventninger til hele regnskabsåret.

FUSIONSRYGTER OG REGNSKABER

Det plus blev dog overgået af Total System Services, der hoppede op med 13,9 pct. Stigningen skyldtes forlydender om, at koncernen er i samtaler med Global Payments om at gå sammen, skrev Bloomberg News. Det vil i givet fald være den tredje store handel inden for betalingssystemer bare i år i USA. De to selskaber har en samlet markedsværdi omkring 44 mia. dollar værd. Global Payments steg også med 3,7 pct.

HP, der gør sig inden for printere og computere, vandt desuden 4,4 pct. efter sit regnskab for andet kvartal. Det var bedre end ventet på både top og bund, og koncernen venter samtidig en indtjening i helåret over konsensus, ifølge Bloomberg News. HP's fremgang er blandt andet skabt på fortsatte omkostningsbesparelser.

FOOT LOCKER LUKKEDE LEDDET

I den anden ende af S&P 500 lukkede skokæden Foot Locker leddet med minus 16,0 pct. Koncernen leverede fredag et skuffende regnskab for første kvartal, da indtjeningen og omsætningen endte under konsensus. Den underliggende vækst vidnede ellers om en fremgang på 4,6 pct., men det var også lavere end ventede 5,5 pct.

Softwareproducenten Autodesk havde også en svær fredag på børsen i USA. Aktien faldt med 4,9 pct. efter regnskabet for første kvartal. De fastholdte forventninger til helåret skuffede, og samtidig ramte omsætningen for lavt i perioden.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:06 Fredagens obligationer: Luften gik af renteballonen efter inflationstal
17:05 Fredagens aktier: Mærsk sejlede forrest i lettet C25 efter inflationstal
16:29 Novos ugentlige insulin skal vurderes i USA 24. maj
16:01 USA: Michigan-indekset blev revideret ned i endelig opgørelse for april
15:35 USA/åbning: Positive regnskaber tager igen fokus efter fastholdt inflation
15:26 Tesla igen i myndighedernes søgelys: Undersøger tilbagekaldelse af 2 mio. biler
14:45 Lille aktielettelse efter uændret amerikansk kerneinflation
14:44 Valuta: Svækket yen skaber bekymring - dollar holder stand efter inflationstal
14:33 USA: Privatforbruget steg mere end ventet i marts
14:32 USA: Kerneinflation holdt niveau i marts
14:17 Aktivistinvestor øger aktiepost i ombejlede Anglo-American
13:50 USA/tendens: Stærke regnskaber fra Microsoft og Alphabet løfter humøret
13:47 Amerikanske oliekæmper falder i formarkedet efter skuffende regnskaber
13:03 Shape Robotics sikrer sig ordre på 224 mio. kr.
12:32 Coloplast er overbevist om at sårplejeprodukter lever op til nye tilskudskrav i USA
12:26 Boozt-direktør ser solskin forude efter udfordrende start på året
12:18 Europa/aktier: Thyssenkrupp topper grønt marked efter håndsrækning fra milliardær
12:04 Obligationer/middag: Renten siver fortsat inden vigtige amerikanske inflationstal
11:41 Aktier/middag: Mærsk anfører revanche i C25 inden vigtige inflationstal fra USA
11:34 Analytikere ser Vestas året starte i rødt i vanligt tyndt første kvartal