USA/lukning: Rentefald gav optimisme inden regnskabsbrag

Udgivet den 24-04-2024  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier fortsatte tirsdag de positive takter fra mandag med endnu en omgang solide stigninger.

Og stigningerne ser ud til at fortsætte onsdag - trukket op af ikke mindst Texas Instruments og Tesla, der steg henholdsvis 7,7 pct. og 13,4 pct. i eftermarkedet tirsdag.

Futures indikerer en stigning i det brede marked på 0,4 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq står til at åbne med et plus på 0,7 pct. senere på dagen.

Tirsdagens fremgang kom lige inden, at seks andre store teknologiselskaber i USA skal til at tage hul på deres regnskabssæson.

Ligesom mandag var det netop vækstsektorerne med tung vægt i teknologi, som trak markedet op, da renterne satte sig efter en svag måling af erhvervstilliden i USA.

Det brede S&P 500-indeks vandt derfor frem med 1,2 pct., Dow Jones steg 0,7 pct., og Nasdaq gik mest frem med 1,6 pct.

- Aktierne stiger, fordi renterne falder. Der er også noget omvendt positionering, inden de store regnskaber i denne uge, siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank, til MarketWire.

- Vi har tirsdag fået lidt blødere fremstillingsdata end ventet. De svagere data gør, at den høgeagtige retorik dæmpes, og derfor sendes renterne ned. Det giver vækstaktierne et boost. De stiger derfor, og når de gør det, så trækker det markedet op, fortsætter han.

Fremgangen mandag og tirsdag kom i kølvandet af aktieminusser de foregående tre uger, hvilket halverede første kvartals stigninger på omtrent 10 pct.

NEDTUR I KINA

I S&P 500 var det kommunikationsservice, som klarede sig bedst med et plus på 1,9 pct., ligesom it-aktierne vandt 1,7 pct. Der var samtidig løft til cyklisk forbrug på 1,2 pct. Ind i mellem klemte industri og sundhed sig også med plusser på 1,4 og 1,2 pct., og i den tunge ende var der et fald til råvarer og materialer på 0,8 pct.

Det var igen chipkæmpen Nvidia, som førte an i kursfremgangene og trak markedet op med et plus på 3,7 pct. Inden for it vandt Microsoft imidlertid også frem med 1,7 pct. Microsoft kommer med sit regnskab for første kvartal torsdag.

- Jeg er meget fokuseret på Microsoft, Meta og Alphabet. Især Microsoft, der har investeret kraftigt i kunstig intelligens. Vi skal gerne se nogle resultater af det, men som minimum skal Microsoft fortsætte med at investere i kunstig intelligens og se fortsatte muligheder i det, kommenterer Danske Banks Lars Skovgaard Andersen.

Apple fik også et kursplus på 0,6 pct., på trods af nyheden om at selskabets salg af iPhones i Kina ifølge en opgørelse fra Counterpoint Research er faldet med 19 pct. i årets første tre måneder, hvilket er sket, samtidig med at markedet faktisk er vokset 1,5 pct.

I kommunikationsservice var der tirsdag også gevinst til Meta Platforms på 3,0 pct., og Netflix vandt 4,2 pct., mens Alphabet blev løftet 1,3 pct. I cyklisk forbrug steg Amazon desuden 1,3 pct., ligesom Tesla kunne notere sig et plus på 1,9 pct.

Hos sundhedsaktierne skilte Danaher sig ud med et løft på 7,2 pct., da både top og bund trods tilbagegang i første kvartal var bedre end ventet.

FLERE KUNDER HOS SPOTIFY

I den anden ende sank MSCI, som gør sig inden for investeringsanalyse og særligt er kendt for sin familie af aktieindeks, til bunds i S&P 500, da aktien dykkede 13,4 pct., fordi omsætningen i første kvartal trods en vækst på 15 pct. lå lidt under det ventede.

Tirsdag var i det hele taget en af de helt store regnskabsdage, og denne uge byder samlet set på tal fra 180 ud af 500 selskaber i hovedindekset.

Der kom tal fra United Parcel Service, UPS, som steg 2,4 pct. Her var der ellers tilbagegang, men ikke så slemt som frygtet, og det blev belønnet.

Pepsico tabte omvendt 2,9 pct. efter sit regnskab. Her var tallene for første kvartal bedre end ventet, men en fastholdt prognose pegede ifølge finanshuset Cowen på usikkerhed om forbrugernes styrke.

General Motors steg til gengæld med 4,4 pct., da udfordringer i Kina blegnede i forhold til øget salg af pick-up-trucks og en opjustering.

Uden for hovedindekset var der skruet ekstra højt op for festmusikken, da svenske Spotify vandt frem med 11,5 pct. efter en stigning i antallet af betalende kunder på 14 pct. til 239 mio. af slagsen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:44 Europa/aktier: Rockwool endte i toppen af let stigende Stoxx 600
17:05 Trump Medias revisor anklages for omfattende svindel af de amerikanske børsmyndigheder
17:04 Fredagens aktier: Positiv ugeafslutning efter jobtal, regnskaber og Rockwool-opjustering
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald tiltog i styrke efter jobtal fra USA
16:15 Rockwool i stærk start på 2024: Estimaterne skal op, mener Jyske
15:32 USA/åbning: Jobtal giver ekstra vitaminboost til amerikanske aktier fra børsstarten fredag
14:57 Økonomer om amerikanske jobtal: Opbremsning er et skridt i den rigtige retning
14:54 Valuta: Dollar svækkes efter opbremsning i jobskabelsen i USA
14:37 C25 går lodret op og renter ned efter svage jobtal fra USA
14:35 Amerikansk rapport viser lavere jobskabelse og lønstigninger end ventet
14:00 USA/aktier: Apple står til stor gevinst fra start - jobtal er dagens joker
13:49 Rockwool opjusterer forventningerne til 2024 efter stærkt kvartal
13:17 Pandoras bestyrelsesformand sælger aktier for knap 5,7 mio. kr.
13:04 Ørsteds bestyrelsesformand købre aktier for knap en halv mio. kr.
13:01 Novo Nordisk og Mærsk stopper samarbejde med Copenhagen Pride
12:48 Europa/aktier: Danske selskaber i top og bund i stigende Stoxx 600
12:22 Obligationer/middag: Renterne er trukket lidt ned før jobtal fra USA
11:49 Danske Banks aktie presses ekstra af skuffelse over kommentarer om aktietilbagekøb
11:48 Aktier/middag: Danske Bank og Novo trækker C25 i rødt
10:49 ALK's topchef om optimeringsplan: Skal sikre råderum til investeringer og bedre bundlinje