USA/lukning: Sluttede stort set uændret - kursfald i vente torsdag

Udgivet den 25-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Efter to dage med solide plusser vekslede aktiemarkedet i USA onsdag flere gange mellem minus og plus, men endte til slut med en marginal bevægelse.

Torsdag ser det anderledes surt ud for investorerne. Skuffelser og store kursfald i eftermarkedet efter regnskaber fra blandt andet IBM og Meta Platforms trækker futuresmarkedet markant ned.

Futures i det brede marked ligger 0,7 pct. lavere, mens futures på det teknologidominerede Nasdaq står falder 1,2 pct.

Der var onsdag underliggende også tale om en blandet udvikling med stigninger såvel som fald blandt de store teknologinavne, hvor især Tesla skilte sig ud med et kurshop efter sit kvartalsregnskab tirsdag aften.

Der var onsdag samtidig pres på Novo Nordisks store konkurrent inden for fedme- og diabetesbehandling, Eli Lilly.

Det brede S&P 500-indeks steg marginalt, men det var også i plus med så meget som 0,4 pct. i den tidlige handel onsdag, mens det i sit laveste var nede med 0,5 pct.

Dow Jones trak samtidig ned med 0,1 pct., mens Nasdaq vandt 0,1 pct.

FAIR PRISSAT

I markedet er der delte meninger om aktiernes sundhedstilstand, men alle kigger på regnskaberne for tegn på, om aktierne er over- eller undervurderet.

S&P 500 steg i første kvartal med mere end 10 pct., men har derefter taget tre uger i træk med kursfald inden de foregående to dages fremgang.

- Hvis man kigger på det, vi har set i det første kvartal, er afkastene i S&P 500 på linje med indtjeningsvæksten, siger Katrina Dudley, investeringsstrateg hos Franklin Templeton, til Bloomberg News.

- Vi mener, prissætningerne er fair. For at S&P 500 skal virke, efterhånden som vi bevæger os gennem resten af året, skal vi stadig levere på indtjeningerne.

TESLA GASSEDE OP

I S&P 500 var det onsdag defensive dagligvarer, som klarede sig bedst med et plus på 0,9 pct. Blandt vækstsektorerne steg cyklisk forbrug 0,5 pct., mens it-aktierne vandt marginalt frem. Der var lidt mere pres på kommunikationsservice, som faldt 0,1 pct., mens industri var hårdest ramt med et fald på 0,8 pct.

Regnskabssæsonens første helt store brag kom tirsdag aften, da Tesla lagde sine tal frem. Det var generelt en skuffende læsning med en tilbagegang i salget på 9 pct. og et større indhug i indtjeningen, men den gode nyhed var meldingen om, at elbilproducenten vil fremrykke lanceringen af nye og billigere elbiler til nu tidligere end andet halvår 2025.

Den eksakte tidslinje er endnu ukendt, men efter et fald på mere end 40 pct. i år fejrede investorerne det ved at sende Teslas aktie op med 12,1 pct. onsdag.

I samme sektor, cyklisk forbrug, satte Amazon sig derimod med 1,6 pct., mens byggemarkedskæden Home Depot også smed 1,8 pct.

Inden for it vandt Apple frem med 1,3 pct., mens Microsoft, der kommer med sit regnskab torsdag aften, steg 0,4 pct. Chipkæmpen Nvidia satte sig derimod 3,3 pct., mens konkurrenten Texas Instruments vandt frem med 5,6 pct. efter et kvartalsregnskab med en prognose, som pegede i retning af, at salget har stabiliseret sig med udsigt til et fald på 16 pct. i andet kvartal ligesom i første.

I kommunikationsservice var der omvendt pres på Meta Platforms, som lægger sine kvartalstal frem efter lukningen onsdag, og aktien faldt 0,5 pct. Alphabet smed steg dog 0,6 pct., mens Netflix mistede 3,9 pct.

PRESSET AF NOVO-NYT

Eli Lilly faldt onsdag med 1,8 pct. Onsdagens nyhed var her, at danske Novo Nordisk er kommet i søgelyset i Senatet i USA, hvor den tidligere præsidentkandidat demokraten Bernie Sanders ønsker at undersøge prissætningen af de populære diabetes- og fedmemidler Ozempic og Wegovy, men hvor også Eli Lillys to konkurrerende midler, Mounjaro og Zepbound, formentlig vil komme i søgelyset.

- Vi er ikke kun efter Novo Nordisk. Dette er et problem over hele linjen, lød det ifølge New York Times fra Bernie Sanders.

Boeing var også i fokus onsdag, da det blev til et minus på 2,9 pct. Regnskabstallene var ellers bedre end ventet på både toplinjen, bundlinjen og for pengestrømmens vedkommende, men Moody's sænkede sin vurdering af flyproducentens kreditværdighed.

Med i toppen af S&P 500, og altså lige under Tesla, lå Legos amerikanske konkurrent Hasbro, der steg med 11,9 pct. Tallene for første kvartal var bedre end ventet, og ifølge Bloomberg News var legetøjsproducentens ledelse optimistiske på en efterfølgende telekonference.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:44 Europa/aktier: Rockwool endte i toppen af let stigende Stoxx 600
17:05 Trump Medias revisor anklages for omfattende svindel af de amerikanske børsmyndigheder
17:04 Fredagens aktier: Positiv ugeafslutning efter jobtal, regnskaber og Rockwool-opjustering
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald tiltog i styrke efter jobtal fra USA
16:15 Rockwool i stærk start på 2024: Estimaterne skal op, mener Jyske
15:32 USA/åbning: Jobtal giver ekstra vitaminboost til amerikanske aktier fra børsstarten fredag
14:57 Økonomer om amerikanske jobtal: Opbremsning er et skridt i den rigtige retning
14:54 Valuta: Dollar svækkes efter opbremsning i jobskabelsen i USA
14:37 C25 går lodret op og renter ned efter svage jobtal fra USA
14:35 Amerikansk rapport viser lavere jobskabelse og lønstigninger end ventet
14:00 USA/aktier: Apple står til stor gevinst fra start - jobtal er dagens joker
13:49 Rockwool opjusterer forventningerne til 2024 efter stærkt kvartal
13:17 Pandoras bestyrelsesformand sælger aktier for knap 5,7 mio. kr.
13:04 Ørsteds bestyrelsesformand købre aktier for knap en halv mio. kr.
13:01 Novo Nordisk og Mærsk stopper samarbejde med Copenhagen Pride
12:48 Europa/aktier: Danske selskaber i top og bund i stigende Stoxx 600
12:22 Obligationer/middag: Renterne er trukket lidt ned før jobtal fra USA
11:49 Danske Banks aktie presses ekstra af skuffelse over kommentarer om aktietilbagekøb
11:48 Aktier/middag: Danske Bank og Novo trækker C25 i rødt
10:49 ALK's topchef om optimeringsplan: Skal sikre råderum til investeringer og bedre bundlinje