USA/T-bond: Store rentehop efter jobtal forduftede igen - NY

Udgivet den 05-12-2022  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske statsrenter blev fredag eftermiddag dansk tid sendt kraftigt i vejret oven på den officielle amerikanske arbejdsmarkedsrapport for november.

Men i løbet af aftenen gik det hele igen i sig selv, og i stedet endte det faktisk med et marginalt rentefald i forhold til torsdagens lukkeniveau.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond faldt med et enkelt basispoint til 3,49 pct. I løbet af eftermiddagen - efter tallene fra det amerikanske arbejdsmarked - var renten ellers oppe i 3,63 pct.

Mandag morgen forrentes den tiårige T-bond med 3,53 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 7 basispoint mindre end ved dansk lukketid fredag.

For den toårige T-bond var kurven nogenlunde tilsvarende, men renten nåede dog aldrig helt så langt ned, som tilfældet var for den tiårige. I stedet endte fredagen med et renteløft på 4 basispoint til 4,27 pct.

Mandag morgen er renten på den toårige T-bond 4,30 pct. på markedet i Tokyo.

Dermed blev afstanden mellem den tiårige og den toårige obligation øget til 77 basispoint.

De kraftige rentestigninger om eftermiddagen dansk tid blev udløst af en arbejdsmarkedsrapport, der på langt de fleste parametre var markant bedre end ventet af økonomerne.

Det fik investorerne op på tæerne, da det kan indikere, at kampen mod inflationen slet ikke er overstået endnu for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor flere topfolk på det seneste ellers har indikeret, at det kan være passende at sætte tempoet i de pengepolitiske stramninger en anelse ned.

Det budskab kom senest i denne uge fra Jerome Powell, der er øverste chef i centralbanken.

Han pegede dog på, at slutpunktet i stramningerne - den såkaldte terminalrente - formentlig vil blive højere end tidligere ventet og også holde ved lidt længere.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder