USA/T-bond: Svagt boligsalg sendte renter ned

Udgivet den 28-11-2023  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske markedsrenter faldt mandag tilbage på baggrund af en svagere udvikling i boligmarkedet i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 8 basispoint til 4,39 pct. Tirsdag morgen i Asien ligger renten stort set uændret i 4,40 pct. - 1 basispoint under niveauet, da det danske rentemarked lukkede mandag eftermiddag.

I løbet af mandagen faldt den amerikanske tiårige rente fra en top i 4,51 pct. og nåede en dagsbund i 4,38 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente bakke med 6 basispunkter til 4,89 pct. Tirsdag morgen i Asien ligger den på 4,87 pct.

Salget af nye boliger i USA udviklede sig ringere end forudset i oktober, da det blev opgjort til 679.000 enheder på årlig basis mod 719.000 måneden før, hvilket var en nedrevidering fra 759.000, mens et salg på 721.000 enheder ifølge Bloomberg News var ventet.

På månedsbasis faldt salget af nye boliger med 5,6 pct., hvor økonomerne havde ventet et fald på 5,1 pct. efter en stigning på 8,6 pct. måneden før efter at være revideret fra tidligere rapporteret 12,3 pct.

- Det er økonomiske data og centralbankens pengepolitik og al den information, der kommer ud på disse to områder, som vil få statsrenterne til at stige eller falde på nuværende tidspunkt, siger Jim Barnes, direktør for renteinvesteringer hos Bryn Mawr Trust, til Reuters.

- Man vil se renten bevæge sig inden for et vist interval, men for mig vil de to faktorer være afgørende, og mandag er det de svage økonomiske data, der har investorernes opmærksomhed.

Handelen med rentefutures indikerede mandag også en øget tro på tidligere rentenedsættelser fra den amerikanske centralbanks side. Sandsynligheden for et løft inden udgangen af januar sættes i markedet til lidt over 10 pct., mens der samtidig til fulde er indregnet en nedsættelse fra de nuværende 5,25-5,50 pct. til juni, da renten her ses ligge i 5,05 pct.

- Markedet ser ud til at have omfavnet ideen om, at svagere økonomiske data vil fremskynde markedsvenlige rentenedsættelser, selv om Federal Reserve er blevet ved med at signalere noget andet, kommenterer Chris Larkin, direktør hos E*trade, til Bloomberg News.

Mandag udbød det amerikanske finansministerium også nye statsobligationer med henholdsvis toårig og femårig løbetid for respektive 54 og 55 mia. dollar. Og begge auktioner blev gennemført med en efterspørgsel til den svage side.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder